Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

36 éves korában elhunyt ifj. Dušan Pašek korábbi jégkorongozó, az iClinic Bratislava Capitals vezérigazgatója és alelnöke. Pašek csütörtök este tűnt el, pénteken pedig holtan találták, feltehetőleg öngyilkosságot követett el.

 

„Óriási veszteség ez a szlovák sport számára és mindenkinek, aki ismerte Dušant. Előtte állt az egész élet és a nagy tervek, hogy miként segítsen a szlovák jégkorongnak. A legjobb barátom volt és halála nagyon mélyen érint. Végezetült őszinte részvétem fejezem ki legközelebbi családtagjainak”

 

közölte közösségi oldalán Ivo Ďukrovič, a Bratislava Capitals jégkorongklub elnöke.

 

Pašek a pozsonyi Slovan neveltje volt, háromszoros szlovák bajnok. Egy bajnoki címet a Slovan, kettőt pedig a HC Košice mezében szerzett meg. Ezen kívül megfordult Szakolcán, Pöstyénben és Besztercebányán is. 2016-ban egészségügyi okok miatt befejezte aktív pályafutását.

 hirdetes_810x300  

 

Halála csupán néhány nappal azután következett be, hogy szívelégtelenségben elhunyt a csapat egyik fiatal játékosa, Boris Sádecký.

 

Ifjabb Dušan Pašek a Slovan és a csehszlovák válogatott legendájának id. Dušan Pašeknak a fia volt. Ő 1998-ban hunyt el irodájában. Tragikus halálát akkor hivatalosan öngyilkosságként zárták le.

 

sportnet.sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!