Botond, Mózes
  • HUF: 385.63
  • USD: 1.04
  • 16 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

sport

Király Zsolt: Ez így nem mehet tovább! Mitől beteg a DAC és mi hozhatná a gyógyulást?

A dühítő, hogy közben elvileg minden külső körülmény adott lenne az eredményekhez.

Nyitókép: sportky.zoznam.sk

 

Amilyen helyzetbe a DAC került, az több év szisztematikus hozzá nem értésének az eredménye a legfelsőbb szinteken. Jelen állapotból való kilábaláshoz az edzőcsere önmagában már nem elég. A csapat körül ugyanis nem működik szinte semmi. Elég, ha megnézzük, mi a helyzet a pályán, a lelátón, mi a helyzet az akadémián, a klubszékházban, a csapat által önmagáról sugárzott képen, mindenhol…

 

Az edzőváltás már nem elég

 

Németh Antal elküldése a szezonbeli teljesítményt látva elsőre logikus lépésnek tűnik. De ha nem látjuk, ki jön utána, és főleg, ki mindenki MARAD, akkor önmagában már nem elég. Mert könnyen csak tovább ronthat a helyzeten.

 

“Hol a csapatunk? Anti, takarodj” – Otthon kapott ki a DAC a szerediektől – videókkal

 

Röviden: a csapat a hozzá nem értés, a (jóindulatú) amatőrizmus áldozatává vált, amit már nem lehet szépen hangzó, de üres, hiteltelen szavakkal leplezni.

 

A csapat körül eltűntek az egyéniségek, a karakterek. Eltűntek azok a személyek, akik képesek önálló döntésekre, akik mernek és tudnak is cselekedni. Igen, olykor rosszul is.

 

Amatörizmmus, dilettantizmus irányít

 

Helyette a megfélemlítés, az elhallgattatás, a dilettantizmus, a nekem VAN igazam, mert én vagyok a főnök, vagy az így lesz, mert nála a kasszakulcs, így ehhez is jobban értek attitűd lett a mérvadó. Kitermelve ezzel a tehetségtelen talpnyalók, a bólogató jánosok tömkelegét. Nehéz, szinte kilátástalan helyzetbe hozva azokat is, akik még mindig szívvel-lélekkel teszik a dolgokat.

 

Edzőváltás a DAC-nál: Joao Janeiró vagy Bölöni válthatja Németh Antalt?

 

A mostani állapot a DAC történetének egyik legsúlyosabb időszaka. Hiányzó sportpolitika, koncepciótlanság, utolsó utáni pillanatban hozott ad hoc döntések mellett jöhet bármelyik edző, a körülmények foglyává válik és jó esetben kap 1-2 évet, majd lecserélik.

 

A dühítő, hogy közben elvileg minden külső körülmény adott lenne az eredményekhez. Pénz van szinte korlátlanul, a magyar kormányzat és a nagy, magyar vállalatok (egyébként helyes) segítsége soha nem látott lehetőségeket teremtett.

 

Látja valaki az eredményt a felhúzott épületek, infrastruktúrán kívül?

 

Más csapatoknak “gyártó” akadémia

 

Az akadémia növendékei más csapatokban (Fradi, Osztrava, szlovák élvonal különböző csapatai) bontogatják a szárnyukat, nálunk meg a kimondhatatlan nevű, DAC szív nélküli zsoldosok sétálgatnak a pályán.

 

Miközben a csapat körül egyik botrány éri a másikat, beleértve a legfelsőbb vezetést.

 

A DAC ma haldoklik

 

A DAC ma haldoklik. Mindaz, amiről Világi Oszkár a klubváltás, stadionépítés, az akadémia létrehozása kapcsán beszelt, kevés kivételtől eltekintve egyelőre üres szavak maradtak.

 

Amit látunk, az a fapados verzió, a mangalaci szint. Az állami pénz beérkezik, de nincs sok látszatja!. 2-3 játékost leszámítva ma ott tartunk, hogy lassan nem lesz kit eladni. Építkezés helyett leépítés zajlik.

 

Jan Van Daele az egyik fő probléma

 

Ilyen körülmények között ma nem az edzőváltás a legfontosabbi kérdés, legfeljebb pótcselekvés, időhúzás. Sokkal égetőbb a toxikus sportigazgató, Jan Van Daele elzavarásának sürgető igénye. Ami nem megy a klubtulajdonos jóváhagyása nélkül. A kérdés tehát az, hogy milyen klubot is akar a DAC-ból Világi Oszkár, és amit ezzel kapcsolatban eddig felvázolt, az teljesíthető-e a jelenlegi IQ mellett.

 

Szerintem nem.

 

A kilábalás nehéz és hosszú időszakot igényel. Amihez végre valahára hozzáértő, karakteres emberekre, időre, és sok-sok türelemre alázatra lenne szükség.

 

A pénz már nem elég

 

A pénz láthatóan már nem elég. A hiba egyes emberekben van. A klubvezetés, a csapat, és a lelátó szintjén is.

 

A mangalaci szint meghaladását a felvidéki magyar versenyhelyzet, vagy akár a komáromi KFC élvonalba kerülése is segíthetné.

 

Addig is, hajrá DAC!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 44 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Borbély József
2021. nov. 07. 16:42

Egyetértek,de általános közhelyeken kívül semmi konkrét pl.( Lamkel Zee és Beskoro. összeverekedése,vagy a keménymag ellehetlenítése,izomagyúak tétlenkedése ,,by maďara.... ,,ügyek kapcsán,ugyanaz a speaker Tomi és a vezetés-tulajdonos lapítása magyargyűlölet ismétlődő esetei során).Csak amiket én tudok,de a Poor-Szigeti okostojás duó sem vállalkozik semmi konkrétumra. Mindegy,sokáig hazugságból úgy sem lehet megélni-OSZIKA!

Fehér István
2021. nov. 07. 16:53

Zsolt minden szavával egyetértek! És végre egy sajtós, aki leírta, hogy Jan Van Daele elküldése lehetne az első lépés! 2-3 játékos elküldése után, ha nincs javulás, Németh Antal is mehet... Ide több oknál fogva is László Csaba habitusú edző kell - szerintem. Hajrá DAC!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket