Nyitókép: mlsz.hu

 

A San Marino elleni, pénteki vb-selejtezőt megelőzően Marco Rossi szövetségi kapitány szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóján a keretéről és a mérkőzés mellett a jövőről is beszélt.

 

Az elkövetett hibáink miatt elvesztettük a lehetőséget a vb-kvalifikációra, így most már a jövőre kell készülnünk. Ezt a célunkat tükrözi az utolsó két selejtezőre összeállított keretünk is. Néhány játékost, elsődlegesen Balogh Botondot és Kiss Tamást azért hívtam be, mert szeretnék rájuk számítani a későbbiekben is. Bízom benne, hogy az ő meghívásuk motiváció lesz a többi fiatal számára, akik így jobban fognak teljesíteni klubjaikban is

 

– kezdte Marco Rossi a San Marino elleni, pénteki vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatót.

 

Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát. Igyekszünk az ideális jelöltekkel feltölteni azokat a posztokat, ahol még hiányoznak minőségi játékosok. De nem csupán fiatal, hanem tehetséges játékosokat keresünk. Legközelebb márciusban lesznek felkészülési mérkőzéseink, amikből már levonhatunk következtetéseket a Nemzetek Ligája találkozókra, ahol ismét top csapatok lesznek az ellenfeleink. Ennek tudatában kell San Marino ellen is játszanunk, ami egy könnyebb mérkőzésnek ígérkezik, de csak akkor valósulhat meg a papírforma, ha elejétől a végéig koncentrálunk és tartjuk magunkat a megbeszélt taktikához

 

 hirdetes_400x285  

– tette hozzá a szövetségi kapitány.

 

A Puskás Arénában 20.45-kor kezdődő találkozóval kapcsolatban az újságírók Lang Ádámot is kérdezhették:

 

Egyértelmű célunk, hogy meggyőző és domináns játékkal múljuk felül az ellenfelet. Ehhez átbeszéltük, hogy mit kell tennünk, de az a legfontosabb, hogy mindenki fókuszált legyen. Az elmúlt időszakban nagyon jó közösség jött össze, emberileg és szakmailag is remek egyéniségekből áll a válogatott. Szeretnénk ezt a pályán is megmutatni, és szépen szeretnénk zárni a vb-selejtezőket

 

– fogalmazott az Omonia Nikosia védője, aki újságírói felvetésre azt is hozzátette, hogy ő is szívesen megszerezné holnap második válogatott gólját.

 

Két különböző mérkőzés lesz a San Marino és a Lengyelország elleni. A lengyelek ellen megint egy nagyon erős ellenfél ellen játszhatunk és Varsóban bizonyíthatjuk, hogy remek csapatok ellen is jó játékkal tudunk előrukkolni. Ezt a két találkozót arra kell használni, hogy tovább építkezzünk, még jobb csapattá váljunk, hogy a következő sorozatnak még jobb esélyekkel vágjunk neki.

 

Franco Varrella, a vendégek szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján méltatta a találkozó helyszínéül szolgáló Puskás Arénát és Marco Rosi szövetségi kapitányt is:

 

Túl azon, hogy új a stadion, a névadó Puskás Ferenc egy egész Európában ismert labdarúgó ikon. Marco Rossi szövetségi kapitány munkássága mozgósította a közösségi szellemet és az elmúlt években megérdemelten kapott sok elismerést. A következő Nemzetek Ligája mérkőzéseken, úgy hiszem, igazán be fog érni munkájának gyümölcse. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyan csapatok ellen, mint a magyar válogatott túlzott elvárásaink legyenek. Tudjuk, hogy vannak hiányzóik, ezért a magyarok szövetségi kapitánya megpróbál olyan keretet kialakítani, amire számíthat majd a jövőben. Mi a magunk részéről igyekszünk a maximumot nyújtani, számomra ez jelenti majd az elégtételt. Mi a részleges eredményekre is figyelünk, például hogy egy-egy ellenféllel szemben hány labdaszerzésünk volt. Az első félidőkben igyekszünk állni a sarat és ez sikerült is ebben a sorozatban.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!