Nyitókép: SITA/AP Photo/Rui Vieira

 

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajokságban (Premier League) szereplő Manchester United bejelentette, Ole Gunnar Solskjaer távozik a csapat éléről.

 

„Ole mindig is legenda marad a Manchester Unitednél, és sajnáljuk, hogy meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést – áll a »vörös ördögök« hivatalos közleményében. – Noha az elmúlt hetek csalódást keltő eredményeket hoztak, nem szabad elfelednünk mindazt a munkát, amit az elmúlt három évben letett az asztalra a hosszú távú céljaink elérése érdekében.” (…)

„Köszönetet mondunk Olénak a fáradhatatlan munkájáért és a legjobbakat kívánjuk neki. A klub történelemkönyvébe nemcsak játékosként, de emberként és menedzserként is beírta magát – nagyon sok szép pillanatot köszönhetünk neki. Mindig a Manchester United családtagjaként fogjuk köszönteni az Old Traffordon.” (…)

„Michael Carrick veszi most át a vezetőedzői feladatokat a csapat élén a következő mérkőzéseken, amíg a klub ki nem nevezi az új menedzsert az idény végéig”

 

olvasható a klub honlapján.

 

Ole Gunnar Solskjaer 2018 decemberében vette át a csapatot ideiglenes José Mourinho menesztése után. Első meccsén egy ötöst hintett a United, és nagy győzelmi sorozatot alakított ki. Az ő irányítása alatt fordította meg drámai körülmények között egy Paris Saint-Germain elleni párharcot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A nagy menetelésnek köszönhetően 2018 májusában véglegesítették őt a vezetőedzői pozícióban.

 

 hirdetes_300x300  

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!