Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Világi Oszkár felvidéki magyar üzletember, a dunaszerdahelyi DAC tulajdonosa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elismerte, hogy hosszabb ideje tárgyalásokat folytat az ETO FC Győr tulajdonosával. A témával már korábban is foglalkoztunk, miután a csakfoci.hu saját informátorokra hivatkozva számolt be a hírről.

 

A beszélgetésből kiderült, hogy Világi elsősorban az ETO akadémiája miatt vásárolná be magát az NB II-es klubba, mely szerinte kellő anyagi háttérrel visszakerülhet az NB I-be. A műsorban beszélt még Világi az edzőváltásról és a DAC-cal kapcsolatos jelenlegi célkitűzéseiről is.

 

„Tárgyalásban vagyunk, ami azt jelenti, hogy még nem egyeztünk meg véglegesen. Gondolom, hogy december végére le tudjuk zárni ezt a folyamatot”

 

kezdte Világi Oszkár.

 hirdetes_300x300  

 

„Amibe mi a szinergiákat látjuk, az főleg az akadémiák együttműködése. A Győré Magyarország egyik legjobb akadémiája, Dunaszerdahely is Szlovákia egyik élenjáró akadémiája, és azt gondolom, hogy akadémiai szinten tudnánk hatékonyabbak lenni”

 

Világi tervei szerint a fiatal, az akadémiákon nevelt játékosoknak kellene lehetőséget adni a csapatokban.

 

„Ez az első része, amiben mindenképpen szeretnénk együttműködni. Persze Győrnek ambíciói vannak és méltó arra, hogy NB I-es csapat legyen, mert hisz történelme során is ez volt a normális. Gondolom, hogy ha meg tudunk egyezni és minden úgy alakul, ahogy azt én szeretném – a fociban ez soha sincs úgy – akkor ezeket a célokat teljesíteni kell (…) és akkor lehet egy sikeres történet ebből a két csapatból.”

 

fogalmazott Világi, aki kiemelte, hogy ehhez csak hozzátesz, hogy egy régióban van a két csapat, a két várost csak 20 kilométer választja el.

 

„Megvan az adottság ahhoz, hogy futballközponttá nőjünk ebben a közép-európai régióban.”

 

A DAC tulajdonosa kérdésre válaszolva elismerte, hogy eredetileg nem szerepelt a tervei között a magyarországi terjeszkedés, bár több klub is megkereste, hogy lépjen be befektetőként.

 

„Racionális gondolkodás után jöttem rá, hogy ez a két klub tudna egymásnak segíteni. A fiatalok, a sok tehetséges fiatal ebben a régióban arra kényszerítenek bennünket, hogy együttműködjünk, és az elmúlt időszakban ez az együttműködés megvolt, de nem volt olyan hatékony, amilyennek szerettük volna, inkább konkurensei voltunk mint segítői egymásnak (…) Én mindenkinek elmondtam, hogy csak a DAC-ot tudom elképzelni úgy, mint az én klubom. A Győr az egy más jellegű gondolkodás eredménye. Egy régiós gondolkodás, egy határon átnyúló, de ugyanakkor nem egymástól távolodó, hanem éppen egymáshoz közeledő két klubot szeretnék működtetni, ha sikerül megegyezni a mostani tulajdonossal.”

 

Az edzőváltással kapcsolatban Világi elmondta, hogy próbáltak türelmesek lenni, megadni az esélyt Németh Antalnak, de mindannyian látták, hogy nincs értelme tovább folytatni az együttműködést, miután nem úgy alakultak a csapat eredményei, mint ahogy azt elvárták.

 

Joao Janeiroval kapcsolatban kiderült, hogy ügynöke kereste meg a DAC-ot, mikor Világiék már több edzővel is tárgyalásokat folytattak. Végül azért döntött a Kisvárda edzője mellett, mert olyan személyt akart a csapathoz, aki ismeri a régiót és azonosulni tud a klub céljaival és elvárásaival. Mint mondta, úgy véli, hogy sikerült korrekt módon kivásárolni Janeirót a Kisvárdától, amit azért is fontosnak tart, mert egyik magyarországi klubbal sem szeretne konfliktusba kerülni.

 

„Sokkal fontosabb az, hogy ebben a régióban kiegyensúlyozott kapcsolatom legyen minden klubbal, nem szeretnék ellenségeket magam körül”

 

mondta Világi.

 

A DAC-nak jelenleg 14 pontos hátránya van a listavezető Slovannal szemben, akivel még három meccset játszanak majd le. Világi egyértelmű célkitűzése, hogy az évet a második-harmadik helyen zárja a csapat a tabellán.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.