Nyitókép: sport.aktuality.sk

 

Szlovák sajtóhírek szerint a pozsonyi Slovan vezetőedzője, Vladimír Weiss az egyik fő kiszemelt a nemzeti válogatott kispadjára.

 

A labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztja a legnagyobb elismerés, amit egy futballedző kaphat. Az eddigi munka elismerése – jelentette ki Vladimír Weiss, a pozsonyi Slovan elnöke az őszi szezon utolsó mérkőzése, a Slovan-Zsolna mérkőzést követően.

 

Így reagált a felmerült hírekre, hogy hamarosan a szlovák válogatottat irányíthatja. Weiss korábban már volt szövetségi kapitány, akkor egyszerre ült a Slovan és a válogatott kispadján is. Az ismert futballedző most is szívesen töltené be egyszerre mindkét pozíciót, azt azonban elismerte, hogy hosszútávon ez nem fenntartható.

 hirdetes_810x300  

 

Weissnak jövő nyárig van szerződése a Slovannál, amit szeretne kitölteni. Amennyiben a klubvezetés nem adja áldását és nem szabadítja fel vezetőedzőjét a válogatott számára is, úgy Weiss a nyár végén távozhat.

 

„Látva a jövő évi versenynaptárat, el tudom képzelni, hogy itt is ott is tevékenykedjek. Persze ehhez együttműködésre van szükség“

 

– nyilatkozta Weiss, aki szeretné minél jobban felkészíteni a Fortuna liga élén tanyázó klubot a tavaszi szezonra.

 

A Slovan klubtulajdonosának fia, és a klub vezérigazgatója, ifj. Kmotrík azonban másként látja Weiss lehetséges jövőjét. Ifj. Ivan Kmotrík szerint, ha az edző el akar menni, akkor jobb, ha most távozik.

 

„Télen szeretnénk látni, kivel számolhatunk a nyár folyamán. Ha az edző, Vladimír Weiss el akar menni, akkor már most télen távozik és csatlakozik a válogatotthoz. Mi pedig megtaláljuk azt az edzőt,  aki az elkövetkező 6 hónapban is nálunk lesz, és felkészíti a klubot a kupasorozatra,”

 

– fogalmazott ifj. Ivan Kmotrik a közmédiának, aki szerint fontos, hogy a klub ne bizonytalanságban vágjon neki az új évnek.

 

Sport.aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!