Nyitókép: Budapest, 2021. december 30. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjai szavaznak a bizottság rendkívüli közgyűlésén Budapesten, a Larus rendezvényközpontban 2021. december 30-án. Középen Szabó Tünde sportért felelős álamtitkár. A közgyűlésen a megjelentek többsége megvonta a bizalmat Kulcsár Krisztián elnöktől. A jelenlévők közül 24-en voksoltak arra, hogy távozzon, 18-an arra, hogy maradjon, egy szavazat pedig érvénytelen volt. MTI/Illyés Tibor

 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki rendkívüli közgyűlésén az 51-ből megjelent 43 tag többsége megvonta a bizalmat Kulcsár Krisztián elnöktől.

 

A jelenlévők közül 24-en voksoltak arra, hogy távozzon, 18-an arra, hogy maradjon, egy szavazat pedig érvénytelen volt. A bizalmi szavazást maga az elnök kezdeményezte, miután többek között a szeptemberben életbe lépett alapszabály-módosítás miatt az elnökség és a tagság, valamint a kirekesztett szervezetek részéről is számos bírálatot kapott.

Kulcsár Krisztián ezután közölte, hogy január 31-ével távozik, így ha az új elnököt február 1-jéig megválasztják, ő ott lehet a pekingi téli olimpián.

 

Budapest, 2021. december 30. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a bizottság rendkívüli közgyűlésén Budapesten, a Larus rendezvényközpontban 2021. december 30-án. A közgyűlésen a megjelentek többsége megvonta a bizalmat Kulcsár Krisztiántól. A jelenlévők közül 24-en voksoltak arra, hogy távozzon, 18-an arra, hogy maradjon, egy szavazat pedig érvénytelen volt. MTI/Illyés Tibor

 

 hirdetes_300x300  

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.