Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Az MFK Rózsahegy csapatához igazolt Domonkos Kristóf, a Komáromi FC csapatkapitánya. A 23 éves támadó középpályás 2024. május 31-ig tartó szerződést írt alá a Fortuna Ligában szereplő csapattal.

 

A remek őszt maga mögött tudó játékos kapcsán várható volt a klubváltás, információink szerint több klub is érdeklődött iránta.

 

„Nagyon jó őszt tudok magam mögött Komáromban, ahol a szép 3. helyen végeztünk. Bár nem mindegyik mérkőzés jött ki teljesen jól számomra, elégedett voltam. A statisztikáimmal is, nyolc góllal és hét gólpasszal. Most egy új kihívás következik. Nagyon örülök, hogy épp Rózsahegy szólított meg. Elsősorban igyekezni fogok kiharcolni a helyemet a kezdő tizenegyben”

 

nyilatkozta Domonkos a szerződéskötést követően a rózsahegyi klub honlapján. Az MFK a Fortuna Liga 3. helyén zárta az őszt 11 ponttal lemaradva a listavezető Slovan mögött és 3 ponttal előzve meg a negyedik helyen álló DAC-t. A liptóiaknak jelenleg komoly esélyük van a nemzetközi kupaszereplésre, így nem csoda hogy a komáromi játékos a váltás mellett döntött.

 hirdetes_810x300  

 

Domonkos Kristóf igazán jó idényt futott eddig, a klubváltással pedig akár a nemzetközi kupaszereplésre is esélye lehet, fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Domonkos is azok közé a fiatal tehetségek közé tartozik, akik a DAC-ban nevelkedtek, azonban a felnőtt csapatban nem kaptak lehetőséget. Már korán bemutatkozott Komáromban és a Slovan utánpótláscsapatában is, de játszott például a győri ETO-ban is.

 

A komáromiakkal igazán jó idényt futottak eddig, Radványi Miklós irányítása alatt kivirágzott a csapat. A szakvezető év végi értékelőjében meg is jegyezte, hogy több játékosát is megkeresték első ligás csapatok, így előfordulhat, hogy nem Domonkos lesz az egyetlen, aki tavasszal már a Fortuna Ligában szerepelhet majd.

 

Radványi megtartaná a mostani keretet, élvonalbeli csapatokkal is megmérkőzik a felkészülés során a KFC

 

A KFC szeptember óta veretlen a bajnokságban, a Slovnaft Cup-ban pedig a DAC és a Nagymihály csapatát is kiejtette. Legközelebb Zsolna A csapatával mérkőznek meg a nyolcaddöntőben.

 

Domonkos Kristóf klubváltása is azt támasztja alá, hogy a második liga színvonala nagyon közel esik a Fortuna Ligáéhoz, ráadásul bizonyítja, hogy a komáromi klub jó ugródeszka a fiatal tehetségeknek ahhoz, hogy akár az erősebb bajnokságokban is megmutathassák magukat.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!