Nyitókép: SITA/AP

 

A besztercebányai Marek Hamšík Futballiskola működtetője úgy döntött, hogy felújítja a futballiskola területét. Alexander Rumanovský, a Jupie FŠMH, spol. s.r.o vállalat ügyvezetőjének elmondása szerint Marek Hamšík, a vállalat társtulajdonosa 3,5 millió eurót fektet bele a projektbe a saját pénzéből.

 

A működtető két alapvető problémát szeretne megoldani a beruházási tevékenységével. Az egyik fő cél a terület felújítása a futballakadémia szükségleteihez mérten, valamint a megfelelő háttér kialakítása a fiatal, tehetséges futballisták számára. A befektető másik fő célja a terület stabilizációja, azaz a földcsuszamlás elkerülése, ugyanis a térség problémás felszínalaktana és a nem megfelelő talajösszetétel a domb fokozatos csúszását okozza, veszélyeztetve a domb alatt elhelyezkedő családi házakat.

 

 hirdetes_810x300  

A projekt keretén belül kiépítenének egy központi focipályát, egy edzésekre alkalmas focipályát, öltözőket, hátteret a focistáknak, tribünöket, valamint a közműhálózatot is bevezetnék. A létesítményen belül étterem és edzőterem is helyet kapna.

 

A terület a revitalizáció után a mostanihoz hasonlóan edzések megtartására és a fiatal futballisták nevelésére szolgálna. A modernizáció után a létesítményben 22 alkalmazott dolgozna, akik közül tízen az edzői és a kisegítő személyzeti szerepet töltenék be, öten az étteremben dolgoznának, hatan a futballiskola területén, egy személy pedig a terület vezetésével lenne megbízva.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.