Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

sport

Férfi kézilabda Eb – Székely: nem így szerettünk volna bemutatkozni – mérkőzés utáni nyilatkozatok

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 31–28-ra kikapott Hollandiától az Eb nyitómérkőzésén

Nyitókép forrása: Budapest, 2022. január 13. A magyar válogatott játékosai, miután 31-28-ra kikaptak Hollandiától a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. MTI/Kovács Tamás

 

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 31–28-ra kikapott Hollandiától a Szlovákiával közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon a budapesti MVM Dome-ban. A kapus Székely Márton úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda-válogatott nem így szeretett volna bemutatkozni a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

 

“Nagyon csalódott vagyok, de nemcsak én, hanem az egész csapat, mert nem így szerettünk volna bemutatkozni ebben a hatalmas arénában a közönségünk előtt”

 

– nyilatkozta az északmacedón Eurofarm Peliszter játékosa, aki a 17. perctől őrizte a magyar kaput és 21 lövésből hatot védett.

 

Hozzátette: amikor elkezdődött a mérkőzés, azt látta és érezte, hogy talán “egy csavar a gépezetben nem lett a helyére téve”, mert nem úgy kezdtek, ahogyan szerettek volna, ahogyan tervezték és ahogyan fel voltak készítve.

 

“Sajnos semmit nem adtunk vissza a szakmai stábnak, és talán ez fáj a legjobban”

 

– mondta Székely. Hozzáfűzte, ahogyan beragadtak az első félidőben, azt még talán belefért volna, de a második felvonásban nagyon sok kulcsmomentumban rontottak, gyermeteg hibákat követtek el, nem figyeltek kellően, pedig átfordíthatták volna az állást.

 

“Ha azokat góllal tudjuk zárni, biztosan máshogy alakul a mérkőzés, akkor biztosan akkorát robbant volna az aréna, hogy azt már nem engedtük volna ki a kezünkből”

 

– vélekedett.

 

 

A magyarok egyszer sem vezettek az első csoportmeccsükön, és húsz győzelem után először kaptak ki Hollandiától.

 

“Nem tudom az okát, miért történt így, de biztosan meg fogjuk beszélni, és meg fogjuk kapni azokat az elemzéseket az edzőktől, amelyek rávilágítanak, mi volt a probléma”

 

– mondta a kapus.

 

Sokan féltették a házigazdákat attól, hogy december közepe óta Telkiben, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában lévő tornateremben készülnek, első Európa-bajnoki mérkőzésükön pedig csaknem 20 ezer szurkoló vár rájuk a hatalmas légterű új arénában.

 

Székely szerint nem lenne helyes, ha nyomásról és túlpörgésről beszélnének, hiszen mindannyian élsportolók.

 

“Felrobbant az aréna! Amikor beléptem a bemutatásnál a terembe, csak mosolyogni és nevetni tudtam, mert élvezni akartam minden pillanatát ennek a szép napnak. Jól éreztem magamat, lubickoltam, hiszen Magyarországon, nagyjából 20 ezer szurkolónk előtt játszhattunk, erre a hullámra mindenkinek rá kellett volna ülnie”

 

– nyilatkozta.

 

Leszögezte: mindannyian készültek erre a hangulatra és arra, hogy hatalmas lesz rajtunk a nyomás, de ezeket ki kellene zárni, ezekkel nem lenne szabad foglalkozniuk.

 

“Nagyon szeretném, hogy ezt mihamarabb lezárjuk fejben, mert ez egy Európa-bajnokság, és ha ebben a gödörben maradunk, annak rossz vége lesz. Most jön két nagyon fontos és egyáltalán nem egyszerű mérkőzés, amivel tovább tudunk jutni a középdöntőbe, amit mindennél jobban szeretnénk”

 

– magyarázta.

 

Gulyás István a vesztes mérkőzés után az MVM Dome-ban, fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

 

„Az elején nagyon sokat hibáztunk – szögezte le Gulyás István a mérkőzés után. – Ez elbizonytalanított bennünket, görcsössé vált a játékunk. Mindenki akart, de ebbe gyermeteg hibák csúsztak, és ma ezt a hollandok kihasználták.”

 

„Mindenki tudta, hogy nekünk fognak esni – árulta el a kapitány azt, hogy meglepte-e a magyarokat az ellenfelünk játéka. – Csomó labdát elszórtunk, lassúak voltunk, és lehet, hogy emiatt váltunk görcsössé.”

 

„Bízom benne, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Féltünk tőle, beszéltünk róla, hogy ez egy nagyon speciális, nagyon nehéz mérkőzés lesz. Azt gondolom, hogy a második meccsen már jóval nyugodtabban fogunk tudni kézilabdázni”

 

– tette hozzá Gulyás.

 

Budapest, 2022. január 13.
Bánhidi Bence, a magyar (k), valamint Kay Smits (b) és Robin Schoenacker, a holland válogatott játékosa a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án.
MTI/Kovács Tamás

 

Lékai Máté kiemelte: nyerni szerettek volna, de nagyon rosszul kezdték a mérkőzést, mert nem hajtották végre a megbeszélteket, fegyelmezetlenek voltak.

 

“Eladtuk a labdát, kihagytuk a helyzetet, védekezésben nem zártunk össze, noha tudtuk, hogy gyorslábúak és nincsenek nagy lövőik”

 

– fejtette ki a Telekom Veszprém irányítója, aki nyolc góllal a hazai csapat legeredményesebbje volt.

 

A második félidőben Lékai meglátása szerint is javult a házigazda játéka, hatékonyabban támadtak, ám nem tudták eldönteni a mérkőzést. Mint mondta, az izgalom és az, hogy csak egy felkészülési találkozóval hangoltak a kontinensviadalra, csupán kifogások lennének.

 

“Ha álmunkból keltenek fel, akkor sem szabadna ennyit és ilyet hibáznunk. Ha ezeket serdülőben követjük el, akkor is nagy hibák lennének”

 

– magyarázta.

 

 

Bodó Richárd úgy vélekedett, gyorsan akartak megoldani mindent, ezért csúsztak be a hibák, és bár a fordulást követően javult a védekezésük is – külön kiemelte Székely teljesítményét -, szerinte az eredmény utáni futás felőrölte őket, míg a hollandok megérezték, hogy “ma meg tudnak minket fogni”.

 

Az MTI kérdésére elmondta, jobb védekezéssel, fontos pillanatban lőtt góllal fordítani is tudtak volna.

 

“Az első félidei teljesítmény alapján nem érdemeltük meg a döntetlent, a második alapján viszont igen, ám a holland csapat jól használta ki a hibáinkat. Nem így kell egy nyitómeccset játszani”

 

– ismerte el a Pick Szeged balátlövője, aki hatszor volt eredményes.

 

Előre tekintve úgy fogalmazott: mindenben javulniuk kell, jobban kell kezdeniük a soron következő ki-ki mérkőzéseket.

 

A magyarok vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától pedig Izlanddal találkoznak. A csoport első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

 

MTI, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket