Nyitókép: fradi.hu

 

Az első félidőben szerzett két góllal legyőzte a magyar bajnoki címvédőt a DAC. A találkozó a Ferencváros számára az első, míg a DAC számára a második felkészülési mérkőzés volt idén. Ez azt is jelenti, hogy Csercseszov mester vereséggel indított a zöld-fehérek kispadján.

 

Az orosz vezetőedző a Dibusz – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Besic, Loncar – Zubkov, Mak, Uzuni – Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat Dunaszerdahelyen. Játékosai a napokban 72 éves korában elhunyt egykori FTC-s labdarúgó és edző, Szepessy László emlékére fekete karszalagban léptek pályára – számol be a fradi.hu.

 

 

 hirdetes_300x300  

Nem kellett sokat várni az első veszélyes ferencvárosi helyzetre, Uzuni a második percben szabadrúgásból lőtt kapufát. Pillanatokkal később egy baloldali szöglet után Dvali a hosszú oldalról lágyan fejelte át a rövidre, ahol Civic fejese találta el a keresztlécet, így maradt a 0-0.

 

A 11. percben Uzuni remek ütemben indította Civicet, aki bár centerezni próbált, Kružliak szögletre mentett. Hat perccel később egy jobboldali szöglet után Krstovič lövése Dvali lábáról a kapuban kötött ki (1-0).

 

 

Mindkét csapat próbált helyzeteket kialakítani, ám csak a DAC volt sikeres. A 27. percben Krstovič passza után Ciganiks lövése pattant meg Besic lábán, a labda pedig Dibusz hálójában kötött ki (2-0). A 35. percben Boli indítása után Zubkov került helyzetbe, pörgetését azonban Veszelinov szögletre ütötte. A folytatásban Uzuni passzolt Maknak, aki viszont lesen volt.

 

Míg a DAC-nál több cserét is végrehajtottak a félidőben, addig Csercseszov csupán egyet, Blažić helyére küldte be Botkát.

 

 

Az 51. percben Uzuni passzolt Civicnek, de a bosnyák védő beadását kivágták a dunaszerdahelyi védők. Négy perccel később Dimun vette célba Dibusz kapuját, a magyar válogatott hálóőr azonban bravúrral védett. Az 57. percben ismét változtatott Csercseszov, Uzunit Marin, míg Bolit az új igazolás, Bassey váltotta. Bassey néhány percen belül meg is mutatta magát, bár találatot nem sikerült jegyeznie.

 

Tíz perccel később Zubkov egy megkerülős csel és egy igazítás után ballal lőtt, de csak a védőt találta el. A 68. percben kettőt változtatott Csercseszov: Loncart Csontos váltotta, míg Zubkov helyett Szánthó érkezett. A cserék után ígéretes helyzetbe került a DAC, de a jobbról érkező centerezést Botka vágta ki.

 

A 70. percben Hahn ívelt volna középre, de a labda Botka lábán pörgött a kapufára, maradt a kétgólos hazai előny. A túloldalon Bassey passza után Szánthó került helyzetbe, de a hazai kapus hatalmas bravúrra védett. A 73. percben Gavric is megkapta a lehetőséget, aki Makot váltotta.

 

A 83. percben Wingo is próbálkozott, de lövése messze elkerülte a kaput. Ezt követően Csercseszov változtatott: Civic helyét Cabraja vette át. A cserék után Bassey kihasználta gyorsaságát, és két védő között lépett ki, majd lőtt, de Vantruba védett, szöglet következett. Három perccel a rendes játékidő vége előtt veszélyes helyről végezhettet el szabadrúgást a DAC, de Dibusz óriásit védett.

 

Az utolsó percekben Besicet Nagy Olivér váltotta. Több minden már nem történt, így 2-0-ra nyertek a hazaiak.

 

DAC 1904 – Ferencvárosi TC 2:0 (2:0)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022. január 19., szerda, 16:30 ó, tiszta égbolt, hűvös idő, +3°C
Góllövők: 17. Krstović 1:0, 28. Andzouana 2:0
Játékvezető: Kišš – Pozor, Štofík, 1368 néző
DAC: Veszelinov (46. Vantruba) – Andzouana (78. Vitális), Kružliak (K) (46. Muhamedbegovic), Brunetti (83. Beskorovainyi), Ciganiks (46. Malý) – Balić (46. Nebyla), Njie (46. Dimun) – Sharani (Moumou), Veselovský (Bögi), Verlinden (46. Hánh) – Krstović (78. Pinto). Edző: Joao Janeiro.
FTC: Dibusz (K) – Wingo, Blažič (46. Botka), Dvali, Čivić (83. Cabraja) – Loncar (68. Csontos), Bešić (88. Nagy) – Uzuni (56. Marin), Mak (73. Gavrić), Zubkov (68. Regő) – Boli (56. Bassey). Edző: Sztanyiszlav Csercseszov.

 

Lemaradt az élő közvetítésről? ITT nézheti vissza a teljes mérkőzést

 

fradi.hu, dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fradi FTC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.