Nyitókép: AP Photo/Patrick Hamilton

 

Rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját szerezte meg a spanyol Rafael Nadal, miután vasárnap öt és fél órás, ötszettes csatában legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) döntőjében, a melbourne-i Rod Laver Arénában.

 

A kettejük párharcában 3–1-re vezető spanyol sztár, korábbi ATP-ranglistavezető a nyitószettben végig alárendelt szerepet játszott. Nadal rengeteget rontott, így moszkvai ellenfele 42 perc alatt szettelőnybe került.

 

 hirdetes_810x300  

A US Open-címvédő orosz a folytatásban visszaesett, Nadal 3:1-re elhúzott, majd 5:3-nál adogatóként szettlabdát puskázott el. A rövidítésben is a mallorcai rontott többet, így bő két óra elteltével Medvegyev a diadal küszöbén állt. A harmadik felvonásban a 2009-ben Australian Open-győztes spanyol 5:3-nál elvette ellenfele adogatását, ezúttal kiszerválta a szettet és szépített.

 

A negyedik felvonás ismét a mallorcai klasszis szája íze szerint alakult, aki bő négy óra elteltével kiharcolta a döntő szettet.

 

 

Ebben már két elcsigázott játékos küzdött a pályán, aztán Nadal 6:5-nél hozta a szerváját, és 5 óra 26 perc alatt győzött.

 

A 35 éves spanyol az öt és fél órán át tartó maratoni döntő során végül kétszettes hátrányból fordítva 2:6, 6:7 (5-7), 6:4, 6:4, 7:5-re legyőzte Medvegyevet.

 

A 90. tornagyőzelmét begyűjtő Nadal pályafutása 21. Grand Slam-trófeája mellé 4,4 millió ausztrál dollárt kapott.

 

A 35 éves teniszező ezzel megelőzte a 20 Grand Slamnél tartó Novak Djokovicot és Roger Federert.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!