Nyitókép: körkép.sk

 

A korábbi komáromi közösségkedvenc, Mészáros András visszatért a KFC-hez. A hírről Szüllő Béla, a klub alelnöke számolt be elsőként a Körkép.sk podcast adásában, illetve a klub közösségi oldalán is közzétették az erről szóló információt.

 

Komárom szülötte a legutóbbi KFC-s stációja óta kipróbálta magát a Fortuna Ligában Garammente (FK Pohronie) csapatában, majd szerepelt Aranyosmaróton, Szereden és Csíkszeredán is, 25 Fortuna Liga és 33 román másodosztályú mérkőzéssel gazdagodva, most pedig visszatér a lilákhoz.

 

Radványi Miklós védencei jelenleg Tatán edzőtáboroznak, február 9-én a Gyirmót FC II ellen léptek pályára és győzték le ellenfelüket.

 

  hirdetes_300x300   

 

Információink szerint a koronavírus-járvány nem kerülte el a komáromi labdarúgókat sem, a magyarországi összpontosításon így csak a megszokott keret egy része tud részt venni, azonban ezáltal lehetőség nyílik az ifik kipróbálására is, akik közül többen elkísérték a csapatot.

 

A lila-fehérek utolsó edzőmérkőzésüket február 12-én, szombaton játszák a Lipót SE csapata ellen, majd egy héttel később, február 26-án hazai pályán fogadják a bártfaiakat, ezzel pedig elrajtol a tavaszi idény.

 

Úgy fogunk játszani, mint ősszel

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy komolyabb távozót jelentett be a KFC télen. Domonkos Kristóf, a lilák addigi kapitánya szintet lépett a Fortuna Ligába. A kapitányi karszalagot a II. liga legtöbb tapasztalatával rendelkező játékos, Saláta Kornél vette át.

 

Saláta „kinevezéséről” Radványi Miklós a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy

 

Ahogy visszatért, egyértelmű volt, hogy ő lesz az új kapitány nem is volt kérdés a kinevezése.

 

Nem ez az első eset, hogy míg Radványi a kispad mellől dirigál, addig Saláta a pályán irányít.

 

Mikor megjött a DAC-hoz, akkor válogatott játékos volt, aki megjárta a világbajnokságot. Aki ilyen játékos, annál egyértelmű volt, hogy kiérdemli a karszalagot.

 

utal pályájuk egy korábbi szakaszára Radványi, aki azt várja el Salátától, hogy elsősorban meghosszabbított keze legyen a pályán.

 

Az öltözőben és a pályán is vezér lesz, mivel a legnagyobb tapasztalatú játékos a II. ligában. A múltjából kifolyólag a pályán is természetes személyiség lesz, a bírók és az ellenfelek előtt is tiszteletet érdemel.

 

mondta Radványi azzal, hogy a két helyettes Szőcs László és Varga Péter lesz.

 

Kinevezésével kapcsolatban Saláta Kornél is nyilatkozott. Elmondása szerint szinte minden csapatánál kiérdemelte a kapitányi karszalagot, Ligetfalun, a Slovanban, Rosztovban és a DAC-ban is pár meccsen.

 

Örülök, hogy egyből rám esett az edző voksa. Nyárig van szerződésem a klubbal, de ameddig bírni fogom testileg, addig szeretnék játszani.

 

nyilatkozta Saláta, aki hosszabb kihagyás után tért vissza az ősz végén.

 

Az ősszel nem játszottam sokat, de volt időm nézni a szezont. A csapat nagyon jól játszott, csak Domonkos Kristóf ment el, ami nagy veszteség, hiányozni fog a csapatnak. De aki helyette fog játszani, az helyette is fog hajtani. Szerintem ugyanúgy fogunk játszani, mint az ősszel.

 

zárta az új kapitány.

 

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.