Nyitókép: sport.sk

 

1:1-es döntetlennel kezdte a tavaszt a DAC Nagyszombatban. A sárga-kékek büntetőből szerezték meg a vezető gólt, majd a második félidőben kiegyenlítettek a házigazdák.

 

A Fortuna Liga 20. fordulójában a tabella 2. helyén álló Nagyszombat otthonába látogatott el a negyedik DAC. Az első félidőben jobban játszottak a dunaszerdahelyiek, a második játékrészben azonban inkább a hazaiaknak oldalára billent a mérleg nyelve.

 

A vezetést a DAC-nak sikerült megszereznie a 23. percben. A 20. percben Pinto tört be a tizenhatoson belülre, ahol azonban buktatták, majd a videóbíró segítségével büntetőt ítéltek a sárga-kékek javára. A labda mögé a kapitányi karszalagot is viselő Dominik Kružliak állt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest.

 

 hirdetes_810x300  

A dunaszerdahelyiek a 45+3. percben tovább növelhették volna előnyüket sőt Andzouana be is talált, azonban a találatot érvénytelenítették, mivel Hahn János lesről rajtolt a kipattanóra. Centiken múlt, de a gólt elvették a sárga-kékektől.

 

DAC-szurkolók Nagyszombatban, fotó: nemzetisport.hu/Duducz Tibor

 

Az 55. percben Szavvidisz révén egyenlített a Spartak.

 

Érdemes kiemelni, hogy jó teljesítményt mutatott be a kapuban Martin Jedličkát váltó frissen érkezett Ricardo – jó pár alkalommal húzta ki a csapatot a csávából a mérkőzés során.

 

A találkozó nagy nyertese a tabellaelső Slovan, mely így továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot.

 

Spartak Nagyszombat – DAC 1904

1:1 (0:1)

góllövők: Szavvidisz ’55., ill. Kružliak ’23. – tizenegyesből

Nézőszám: 2765

 

DAC: Ferreira – Pinto, Kružliak (K), Muhamedbegovic, Ciganiks – Nebyla, Balić (87. Njie) – Andzouana, Hahn (60. Sharani), Andrezinho (74. Veselovský) – Krstović (87. Moumou)

 

Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Škrtel, Kóša, Mikovič (K) – Savvidis – Iván, Bukata (80. Ramadan), Grič, Kozak (68. Azevedo) – Yusuf

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 56% : 44%
Lövések: kapura: 7:2, mellé: 11:7
Szabadrúgás: 15:13
Szöglet: 6:4
Les: 3:2

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!