Nyitókép: mti

 

Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek – nyilatkozott Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka, a rövid pályás gyorskorcsolyában 500 méteren aranyérmes Liu Shaoang a M4 Sportnak.

 

„Szerintem a reakciómon nem látszik, mit értem el és hogy min mentem keresztül. Még mindig szótlan vagyok, és nem tudom, mikor fog leesni, s mikor tudok reagálni erre az egészre. Azt tudom, hogy borzasztó hosszú nap elé nézek, örülök, hogy sikerült ezt elérnem. Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek, és remélem, ez a siker olyan fajta élményt okozott a mai kis hazánknak, a mi kis országunknak, amelyet sosem felejtünk el. Remélem, ez a siker összehozta azokat az embereket, akik nekünk szurkoltak, s velünk voltak végig”

 

vélekedett Liu Shaoang.

 

„Sokáig vártam a szerencsére. Úgy gondoltam, elég balszerencsésen indult az olimpia – pozitív lett a koronavírustesztem, nem tudtam a csapattal együtt kiutazni Pekingbe. Akkor nagyon furcsán éreztem magam, nem tudtam, hova vezet ez az út. Ezer és ezerötszáz méteren sem jött össze. Úgy döntöttem, nem várok tovább a szerencsére, és magamnak kell megszereznem ezt az érmet, meg kell küzdjek ezért. Az első futamtól kezdve nagyon nyugodt voltam, éreztem, hogy bennem van a győzelem. Felhasználtam mindazt a sok tapasztalatot, amit megszereztem, s megmutattam, tanultam a négy évvel ezelőtti hibáimból. Tudtam, hogy megcsinálom. Sanyival egyelőre nem nagyon volt időm beszélni, úgyhogy remélem, vár rám a csapat a faluban, és nagyot ünneplünk!”

 

 hirdetes_300x300  

zárta a friss olimpiai bajnok.

 

nemzetisport.hu, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.