Nyitókép: Peking, 2022. február 14. Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén az olimpiai parkban a pekingi téli olimpián 2022. február 14-én. MTI/Kovács Tamás

 

Mint ismert, Liu Shaoang olimpiai bajnok lett a rövid pályás gyorskorcsolyázók utolsó férfi egyéni számában, 500 méteren. Az első kétszeres magyar bajnokunk a téli játékokon egy nappal a fantasztikus győzelme után átvette az aranyérmét Schmitt Páltól, aki 1989 és 2010 között volt a MOB elnöke, és 39 éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. A téli olimpiák történetében most másodszor szólt a magyar himnusz. Íme, az éremátadás!

 

„A Himnusz végére egy kicsit elsírtam magamat – mondta az M4 Sport kamerái előtt Liu Shaoang az éremátadó után. – Nem tudom elmondani, hogy mit érzek, és hogy min mentem keresztül. Nagyon örülök, hogy itt vagyok, hogy itt lehettem. Ez nagyszerű érzés és remek élményekkel fogok tudni hazatérni.”

 

„Amikor fent álltam a dobogón csak arra tudtam gondolni, hogy most már minden olimpiáról kell egy aranyat szereznem, különben nem fogok tudni jól aludni – jegyezte meg. – Bízom benne, hogy még fogok tudni a dobogó tetején állni.”

 

 hirdetes_810x300  

„Nem jött az álom a szememre, hiszen próbáltam feldolgozni a történteket – árulta el az előző estéje kapcsán Liu Shaoang. – Ezért párszor visszanéztem a futamot, de aztán hirtelen sikerült elaludnom.”

 

„Nagyon örülök, és remélem, mindenki nagyon boldog otthon és nagyon szurkol továbbra is” – tette hozzá az első kétszeres bajnokunk a téli játékokon.

 

A himnusz 5:38-tól hallgatható.


 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.