2022. február 12-én Samu István, Samu Lóránt, valamint a Karate Klub Taiyo vezetősége együttműködve a Szlovák Shito ryu Karate Szövetséggel megtartották az az 1. Kárpát-medencei harcművészeti edzőtábort és szemináriumot.

 

Ennek keretében Gútára látogatott  shihan Peter Baďura 8. danos nagymester, az Európai Shitor ryu Karate Szövetség elnök is. Az első ízben megrendezett sportesemény nem titkolt célja az volt, hogy összekapcsolja a Kárpát-medencében tevékenykedő harcművészeket, szakmai fórumot biztosítva arra, hogy kicseréljék tapasztalataikat, mindezt a karate gyakorlásával és fejlesztésével.

 

forrás: facebook.com

 

Az egész napos szeminárium három részből állt. Az összpontosítás fő részét Peter Baďura vezette. Segítője volt Julian Smoliga, aki európa bajnok formagyakorlatban, illetve világbajnoki negyedik helyezett szlovák válogatott karatés, valamint Damian Miklovic, junior Európa bajnok és junior szlovák válogatott karatés.

 hirdetes_400x285  

 

A rendezvény első részében a shito ryu stílus övvizsga fokozatainak technikai elemzésével, gyakorlásával foglalkoztak, majd még a délelőtti órákban a Tomari Bassai mester fokozatú formagyakorlattal – katát tanulták a résztvevők. Emellett a katának az önvédelmi használatával értelmezésével is foglakoztak.

 

 

Délután még ebben a szekcióban a Gojusiho mester katát-formagyakorlatot gyakorolták a karatékák és annak önvédelmi használatát sajátították el.

 

Az egész napos rendezvény második részét az olimpiai karate sportküzdelmének (kumite) technikai gyakorlása töltötte ki Samu Lóránt (3. dan) és Balázs Zoltán (2. dan) edzők vezetésével. Zárásként Samu István (3. dan) vezetésével a tradicionális karate küzdelem – szabadküzdelem vagyis jiu kumite taktikai stratégiai technikai gyakorlása következett.

 

 

A rendezvénynek sikerült eleget tennie annak a célkitűzésnek, hogy a határon túli magyar -magyar szakmai és baráti kapcsolatok erősödjenek, hiszen magyarországi karatékák is részt vettek, illetve klubok is delegáltak résztvevőket.

 

A szervezők szeretnének hagyományt teremteni és fejleszteni a rendezvényt. Így jövőre újra megszervezik azt, a karate fejlődés jegyében immár több harcművészeti edzésmódszert bevonva.

 

 

A szervezők köszönik a legfőbb támogatónak a Bethlen Gábor Alapnak és a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak, valamint a Kromberg – Schubert helyi vállalatnak a támogatást.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.