Nyitókép: DAC 1904/Facebook

 

Kétgólos győzelmet aratott Aranyosmarót (Zlaté Moravce), amely hazai környezetben 2–0-ra felülmúlta a dunaszerdahelyi DAC-ot a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 21. fordulójában.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
21. FORDULÓ
Zlaté Moravce–Dunaszerdahelyi AC 2–0 (0–0) – élőben az NSO-n!
Aranyosmarót
, FC ViOn Stadion V: P. Ziemba
Zlaté Moravce: Lukác – Cögley, Bednár, Menich, Sula – Sloboda – Mondek (Haspra, 90+2.), Grozdanovszki, Kyziridisz (Chren, 85.) – Horák (Dubek, 69.), Jibril (Svec, 90+2.), Vezetőedző: Lubos Benkovsky
Dunaszerdahelyi AC: Ricardo – A. Pinto, Maly, Muhamedbegovic, E. Davis – Andzouana, Dimun (Sharani, 67.), Balic, Moumou (Balogh N., 56.) – Andrezinho, Krsztovics (Hahn, a szünetben), Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Jibril (64.), Sloboda (88.)

 

 hirdetes_810x300  

Megszakadt a remek sorozat. A Fortuna Liga 21. fordulójában a DAC meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedett Aranyosmaróton, ahol az előző hat meccsét megnyerte.

 

A nagyszombati pontszerzés után a DAC az utolsó előtti helyen álló Zlaté Moravcéhoz látogatott.

 

Ugyan az előző évekhez képest Aranyosmaróton jobb minőségű pálya várta a csapatokat, de látható volt, hogy – szokás szerint – elfelejtették a házigazdák bekapcsolni a fűtést, így mély játéktéren zajlott a csata.

 

A dunaszerdahelyi mester, Joao Janeiro az előző találkozóhoz képest négy változást végzett a kezdőcsapaton. Ebből három tudatos volt, míg egy kényszerűségből történt, mivel a tegnapi edzésen megsérült Dominik Kruzliak csapatkapitány, aki vasárnap Nagyszombatban értékesítette a pontszerzést érő büntetőt. Csak a cserepadon foglalt helyet Hahn János, aki ősszel kétszer is betalált az Aranyosmarót ellen. A hétfőn érkezett Balogh Norbert sem kapott helyet a kezdőben.

 

Az első húsz perc nagyon kevés emlékezetes eseményt hozott. Közben eleredt az eső és bátrabb lett a DAC. Előbb Balic átadása után Pinto került helyzetbe, majd nemsokára ismét a portugál volt a főszereplő. Kyziridisz szabálytalankodott vele szemben és a játékvezető tizenegyest ítélt. Majd jött a VAR. A videofelvétel alapján a tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság, így csak szabadrúgást végezhetett el a DAC, melyet Davis csavart kapu fölé-mellé. Közvetlenül a szünet előtt Balic távoli bombája süvített el a bal kapufa mellett.

 

Joao Janeiro elégedetlen volt a látottakkal, ezért már a szünetben elküldte melegíteni Hahn Jánost. A dunaszerdahelyi szurkolók a „Ria, ria, Hungária” rigmussal fogadták a játékost. A magyar csatár a második félidőt már a pályán kezdte, majd nemsokára Balogh is csatlakozott.

 

Pár másodperce volt a Kispestről érkezett játékos a pályán, amikor ollózása csak kevéssel ment a kapu fölé. Állandósult a DAC fölénye, ám gól a másik oldalon esett. Egy gyönyörű támadás végén a Zsolnáról érkezett Jibril talált a vendégkapuba. A középkezdést követően jöhetett volna az egyenlítés, de Balogh átadása után Andrezinho a kapufát találta telibe. Nemsokára Hahn fordult le remekül, azonban lövése fölé szállt. A vendégek mentek előre, ám a támadásokból hiányzott az ötlet. Az utolsó szó pedig a hazai Slobodáé volt.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!