Nyitókép: SITA/Branislav Bíbel

 

Az olimpiai bronzérmes szlovák jégkorong-válogatott tagjai hazaérkezésükkor elutasították, hogy a három legfőbb közjogi méltósággal találkozzanak – tehát az államfővel, a kormányfővel és a házelnökkel. A Szlovák Jégkorong-szövetség szóvivője, Peter Jánošík a Twitteren azt írta, hogy nem lesznek semmilyen ceremóniák a politikusoknál és a hokisok az egyszerű embereket és szurkolókat részesítik előnyben.

 

A szövetség később azzal magyarázta a posztot, hogy a politikusokat közös ebédre hívták a játékosokkal a Szlovákiába való visszatérést követően.

 

„Értékeljük a legfőbb közjogi méltóságok meghívását, szervezési okokból azonban ma (hazaérkezésük napján – a szerk. megj.) nem tudtunk eleget tenni ennek. Ezért meghívtuk őket egy közös ebédre a játékosokkal a Pozsonyba való visszatérést követően. A játékosok mögött néhány órás repülőút van a háta mögött, számunkra a szurkolókkal való ünneplés a prioritás, ezért a közjogi méltóságoknál való megjelenés a fent említett okokból kifolyólag jelenleg nem volt lehetséges. Az SZĽH vezetésének képviselői szívesen fogadják a meghívást a következő napokban”

 

tette hozzá Jánošík.

  hirdetes_300x300   

 

Felmerült a kérdés, hogy esetleg azt akarták az elutasítással üzenni a hokisok, hogy olyan sprottal láttassák magukat a politikusok, amelyet már hosszú ideje elhanyagolnak, Richard Lintner korábbi jégkorongozó szerint azonban erről szó sincs. Szerint az állam támogatásának mértékétől függetlenül a sportolók sikere szempontjából a legfontosabbak a szülők, edzők és tanárok.

 

Marián Gáborík korábbi válogatott játékos azonban rámutatott, hogy a sikerhez kellenek az edzők, akik munkáját meg kell fizetni, ami viszont nagy állami támogatás nélkül nem megy.

 

Lintner példaként hozta fel a magyar példát, ahol szerinte kiválasztottak öt kulcsfontosságú sportot, melyet nagyban támogatnak a többi sport kárára.

 

„Lehet, hogy érdemes meggondolni, hogy kiválasszuk a kulcs sportágakat, aminek köszönhetően a gyerekek sportolnak, egészségesebbek, és aminek köszönhetően örülhetünk, mikor figyeljük a jó eredményeket”

 

tette hozzá Lintner, aki szerint a hoki biztosan ebbe a top ötös csoportba tartozna.

 

Körkép.sk, tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.