Nyitókép forrása: sportky.zoznam.sk

 

 

A dunaszerdahelyi DAC labdarúgóklubjának filozófiájában fontos szerepet játszik a magyar játékosok szerződtetése, a futballisták pedig jó lehetőségként tekintenek a csapatra a további fejlődésük szempontjából.

 

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy mozgalmas volt a téli átigazolási időszak az egyesületnél, s Joao Janeiro vezetőedzővel egyeztetve az volt a céljuk, hogy felfrissítsék az együttes keretét.

 

„Schäfer Andrást már az Európa-bajnokság után szerettük volna eladni, de furcsa és meglepő módon akkor még nem érkezett rá megfelelő ajánlat, bár ez a koronavírus-járványnak is betudható volt” – mondta Van Daele, aki hozzátette, az Union Berlin már tavaly augusztusban is érdeklődött a válogatott középpályás iránt, ám kedvezőbb megállapodást csak a téli átigazolási időszakban tudtak kötni a német Bundesligában szereplő klubbal.

 hirdetes_810x300  

 

A sportigazgató beszélt a télen igazolt Szánthó Regőről és Balogh Norbertről is, és úgy fogalmazott, mindkét futballista nagy lelkesedéssel érkezett Dunaszerdahelyre, ahol „sokat várnak” tőlük.

 

„A klubfilozófia fontos része a magyar játékosok szerződtetése, vezetőedzőnk jól ismeri az NB I-et, amelyet most is figyelemmel követ, és vannak labdarúgók, akikre emlékszik abból az időből, amikor a Kisvárdát irányította az élvonalban” – mondta Jan Van Daele.

 

A sportigazgató hangsúlyozta, a súlyos sérüléséből felépülő Kalmár Zsolt „nagyon fontos” tagja a DAC keretének, visszatérését nem erőltetik, nem akarnak kockáztatni, de remélhetőleg a mostani idényben már néhány meccsen pályára léphet. Hozzátette, Szendrei Ákosra nagyjából három hónap kényszerpihenő vár még, de a következő szezonban már ő is bevethető lesz.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!