Nyitókép: MTI

 

Egy gól, Sallai Roland találata döntött az északírek elleni felkészülési mérkőzésen – írja az mlsz.hu.

 

A szerbek elleni balszerencsés vereség után az északírek ellen folytatta a felkészülést Marco Rossi csapata a nyári Nemzetek Ligája-találkozókra. A belfasti mérkőzésen Dibusz Dénes állt a kapuban, bekerült a kezdőcsapatba Callum Styles és Willi Orbán is.

 

Az első nagy helyzet a hazaiak előtt alakult ki, a 10. percben Nagy Zsolt passza volt rövid Stylesnak, a labdára Davis csapott le, aki 16 méterről a kapufát találta el. Dibusznak ezt követően is volt dolga, a labda többet volt ugyan a magyar csapatnál, mégis többet tartózkodtunk a saját térfelünkön, mint a hazain, nehezen tudtuk előrejuttatni a labdát a betömörülő, magasan védekező északírek ellen.

 

 hirdetes_300x300  

Az első félidő leginkább mezőnyjátékkal telt, sok volt a pontatlanság. Majdnem fél óra telt el, amikor egy szépen épített támadás végén Sallaihoz került a labda, aki beadás helyett a kaput vette célba, de lövése nem volt pontos. Nem sokkal később Nego beadására mélységből érkezett Sallai, aki ezúttal jól célzott, lövését a kapus védte. A félidő hajrájában Dibusznak kellett mentenie.

 

A szünetben csak a hazaiak cseréltek. A második játékrész is északír helyzettel indult, a frissen beállt Charles vitte el Lang Ádám mellett a labdát, ami végül Dibuszé lett. Az első percek hazai fölénye után mi is nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfél kapuját. Az 56. percben Sallai Roland megszerezte a vezetést: Nagy Zsolt keresztlabdája rövid volt ugyan a jobb szélen felfutó Negónak, McGinn azonban rosszul ért a labdába, amire Sallai csapott le, és a kapus mellett elhozva az üres kapuba gurított (0–1)!

 

 

Az utolsó 30 percre Nagy Ádám állt be, Szoboszlai Dominikot cserélte le a szövetségi kapitány, majd néhány perc múlva érkezett Gazdag Dániel (Sallai Roland helyett) és Ádám Martin (Szalai Ádám helyett) is. Végül pedig Kecskés Ákost (Lang Ádámot váltotta), Bolla Bendegúzt (Nego) és Vécsei Bálintot (Styles) is pályára küldte Marco Rossi.

 

Az utolsó negyedórában mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a hajrá a hazaiaké volt. Az utolsó percekben Dibusz Dénes óriási védései (kapusunknak a 87., a 88., majd a 93. percben is bravúrt kellett bemutatnia) kellettek hozzá, hogy megnyerjük a mérkőzést.

 

Nemzetek Ligája-ellenfeleink közül Anglia 3–0-ra legyőzte Elefántcsontpart csapatát, Olaszország szorosabb meccset játszott, és 3–2-re győzött Törökország ellen, Németország pedig 1–1-et játszott Hollandiával.

 

A szerbek elleni meccs után elégedettebb voltam a teljesítményünkkel, annak ellenére, hogy vesztettünk. Ma este nyertünk, amit a 80. percig meg is érdemeltünk, de az utolsó 10 perc egyedül Dibusz Dénesé volt. Többször is mondtam, hogy a pozíció, ahol semmi gondunk nincs, az a kapusposzt, hiszen nagyon jó játékosaink vannak. A sok cserével elveszítettük az egyensúlyt, a távolságot egymás között és a magabiztosságot. Lehetett volna több kezdeményezőkészség a játékunkban ma. Voltak viszont olyan, középpályáról indított akcióink, amikor nagyon jó passzokkal jutottunk el az ellenfél tizenhatosáig, és többször eldönthettük volna a mérkőzést. Mivel azonban ezeket a helyzeteket nem váltottuk gólra, a végén sokat szenvedtünk

 

értékelt a találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány.

 

„A futballban viszont az egyetlen dolog, ami számít, az a győzelem”

 

– jelentette ki Rossi, aki az MTI érdeklődésére elismerte, hogy támadójátékban többet várt játékosaitól.

 

„A pálya utolsó negyedén mindig hiányzott valami, nem volt, aki befejezze az akciókat. Próbáltam több lövést kérni, de így is volt két-három lehetőségünk, amivel eldönthettük volna a meccset”.

 

Rossi arról is beszélt, hogy a honosított Callum Styles ismét jó benyomást tett rá, mert nem fél a körülményektől és az ellenfelektől sem, így kifejezetten jó helyen van nála a labda.

 

„Nagyon örülök, hogy a 41. mérkőzéssel az örökrangsor hatodik helyére feljöttem a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. Remélem, még előrébb tudok majd lépni, de ahogy az első találkozó előtt is mondtam, a futballban bármelyik meccs az utolsó lehet, ha rossz eredmények születnek. A méltóság a legfontosabb”

– mondta Rossi.

 

Fontos az önbizalmunk szempontjából, hogy megszereztük az idei első győzelmünket, főleg azért, mert a következő négy mérkőzésünk nagyon nehéz lesz, és sokkal inkább a szerbek elleni meccsre fognak hasonlítani.

 

mondta a szövetségi kapitány.

 

mlsz.hu, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.