Nyitókép: TJ Gasto Galanta

 

Hazai pályán játszanak ma a szlovák Extraliga elődöntőbe jutásáért a galántai asztaliteniszezők. A magyar csapat első mérkőzését idegenben, Csacán már 5:3-ra megnyerte. Amennyiben a következő két meccs valamelyikén sikerül győzniük, első ízben jutnak a szlovák első osztály elődöntőjébe.

 

A galántai asztalitenisz sporttal kapcsolatban a Körképnek nyilatkozó Bíró László elmondta, hogy koncepciójuk a saját nevelésű játékosokra épül.

 

A jelenlegi extraligás keret is többségében hazai nevelésű és fiatal játékosokra épül. A galántaiaknak egy erősítésük van, aki a fiatalok mellett a rutint képviseli.

 hirdetes_810x300  

 

GASTO – pozvánka – MSK Čadca A

 

Galántán valóban komolyan veszik az asztaliteniszt, hiszen az Extraligán kívül van 2., 4., és 6. ligás felnőtt csapatuk is.

 

Ezen kívül a diákcsapatuk megnyerte a kerületi bajnokságot és kijutott az országos bajnokságba.

 

A galántai asztalitenisz utoljára a 90-es években ért el hasonló sikereket, de akkor nem saját nevelésű játékosokkal. Amennyiben a ma 18.00 órakor kezdődő találkozón (vagy az azt követő másik hazai meccsen) sikerül legyőzniük a csacaiakat, újra történelmi sikernek örülhetnek a mátyusföldi városban.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!