Nyitókép: mti

 

A magyar női kézilabda-válogatott 25–19-re nyerte meg a Szlovákia elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését Győrben, ezzel bebiztosította helyét a csoport élén.

 

A képlet egyszerű volt. Ha az Európa-bajnoki kvalifikációt már megszerző magyar női kézilabda-válogatott legyőzi Szlovákiát az utolsó selejtezős mérkőzésén, csoportelsőként végez. A papírforma alapján korántsem tűnt megoldhatatlannak a feladat a szerényebb képességű északi szomszéd ellen, és Golovin Vlagyimir együttese felejthető meccsen, különösebb gond nélkül 25–19-es sikerrel meg is szerezte a remélt két pontot.

 

írja összefoglalójában a Nemzetisport.hu.

 

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 25–19 
(16–9)
Győr,
 Audi Aréna, 2200 néző. V: Viktorija Kijauskaite, Ausra Zaliene (litvánok)
MAGYARORSZÁG: SZIKORA – LUKÁCS V. 4, Háfra N. 2, Bordás 1, Hornyák D. 1, VÁMOS P. 2, Schatzl Nadine 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), KUCZORA 5 (2), Planéta 1, Klujber 2, Helembai F. 1, KÁCSOR 2, Faluvégi 1, Pál T., Tóvizi. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
SZLOVÁKIA: MEDVEDOVÁ – Stefaniková 1, Holejová 4, Bajciová, Trunková 3, Rebicová, Bízik R. 1 (1). Csere: Vorzácková (kapus), Bujnochová 1, POPOVCOVÁ 4 (1), Scípová, Ratvajská, RAJNOHOVÁ 4, Hudák E. 1. Szövetségi kapitány: Jorge Duenas
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–2. 12. p.: 5–5. 17. p.: 10–5. 24. p.: 14–8. 40. p.: 16–11. 49. p.: 21–14. 
Kiállítások:
 8, ill. 6 perc. 
Hétméteresek:
 2/2, ill. 5/2

 hirdetes_810x300  

 

Edzői értékelések:

 

Golovin Vlagyimir: – Az első negyvenöt percben jól működött a védekezésünk és a kapusteljesítményünk. Az elmúlt napokban a védekezéssel sokkal többet foglalkoztunk, ez a játékelem ment is, viszont támadásban ziccereket rontottunk, nem tudtunk könnyű gólokat szerezni. Hozzá kell szoknunk, hogy sokat dolgozva, folyamatosan meccseket játszva megfelelően koncentráljunk.

 

Jorge Duenas: – Koncentrált védekezéssel és jól támadásokkal kezdtünk, aztán egyre többet hibáztunk az ellenfél kapuja előtt, amelyből könnyű gólokat kaptunk.

 

A kontinenstorna csoportkörének sorsolását csütörtökön 17 órától tartják Ljubljanában.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.