Nyitókép: mlsz.hu

 

Szerdán 19.30-tól a Puskás Arénában több mint 30 ezer szurkoló előtt mérkőzik meg egymással a Ferencváros és a Paksi FC, a tét a MOL Magyar Kupa-trófea. A paksiak a bajnokságban már bizonyították, hogy képesek legyőzni a legjobb magyar csapatot, és az a céljuk, hogy ma ismét borítsák a papírformát.

 

Két nappal a finálé előtt a Puskás Arénában rendezték meg a mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen a két vezetőedző és a két csapatkapitány vett részt.

 

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi szakvezetője kiemelte: ahhoz, hogy teljes legyen a Ferencváros szezonja, mindenképpen nyernie kell szerdán a csapatnak.

 

 hirdetes_400x285  

Egy kupadöntő mindig fociünnepnek számít, szeretnénk ennek megfelelően játszani szerdán. A legjobb tudásunk szerint kell futballoznunk, nagyon örülök, hogy több mint 30 ezer szurkoló már biztosan lesz. Remélem, a rossz főpróba, a hétvégi bajnoki után egy jó teljesítmény következik a csapattól. Akkor lenne teljes a szezonunk, ha megnyernénk ezt a sorozatot is

 

mondta a szakember.

 

Ez nem csupán egy kupamérkőzés lesz, hanem a döntő. A döntőt pedig nem játszani kell, hanem meg kell nyerni – fogalmazott a paksiak vezetőedzője, Bognár György. – A Ferencváros jobb képességű, gyorsabb, kreatívabb, kezdeményezőbb játékosokból áll, de ez nem jelenti azt, hogy nincs esélyünk megnyerni a kupát. Alkalmasnak tartom csapatomat a sikerre, biztos vagyok benne, hogy megfelelő ellenállást fogunk tanúsítani a mérkőzésen. Alkalmazkodnunk kell a Ferencvároshoz, de megtartva a saját erősségeinket is

 

mondta Bognár György, aki azt is elárulta, hogy tavaly, a Budafoktól elszenvedett kupavereség után határozta el a klubvezetés és a szakmai stáb, hogy ebben az idényben még komolyabban veszi a sorozatot, és ennek a döntő lett az eredménye.

 

Lesz-e tisztán magyar csapaté a kupa?

 

A Magyar Kupa 1910 óta íródó történetében ez lesz a 82. döntő, és a harmadik az új Puskás Arénában. A 2019-ben felavatott létesítményben két éve a Bp. Honvéd 2–1-re győzte le a Mezőkövesdet, tavaly pedig az Újpest Lirim Kastrati hosszabbításban lőtt góljával 1–0-ra megverte a Mol Fehérvárt.

 

A Ferencváros legeredményesebb klubként 23-szor hódította el a Magyar Kupát, az előző tíz évben háromszor, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben.

 

Legutóbb 24 évvel ezelőtt, 1998-ban fordult elő, hogy csak magyarok alkotta csapaté lett a Magyar Kupa – ezt viheti véghez most a Paks, ha nyer a Fradi ellen.

 

Különleges mezben lépnek pályára a ferencvárosiak

 

A fináléban különleges szerelésben lép pályára az NB I bajnoka, ezt Botka Endre osztotta meg a hivatalos Instagram-oldalán.

 

„Különleges meccsre egyedi mez: a szerdai kupadöntőre készült felsőn ott van a Fradi-szurkolók jelmondata is!”

 

olvasható Botka Instagram-posztjában.

 

forrás: Botka Endre Instagram-oldala

 

mlsz.hu, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!