Nyitókép: nemzetisport.hu/Földi Imre

 

Az FTC elnöke szerint nemzetközi szinten felkészültebb a Ferencváros, mint a hat évvel ezelőtti duplázáskor, minimális célként pedig azt tűzte ki, hogy a csapat érje meg a tavaszt a nemzetközi kupaporondon.

 

Kubatov Gábor a Paks ellen 3–0-ra megnyert kupadöntő után az M4 Sportnak elmondta, az elmúlt években szerzett öt bajnoki cím és négy kupagyőzelem ellenére még a munka elején tartanak a klubnál, mert „a Ferencvárosnak ennél többet kell tudnia elérni”, de nemzetközi szinten azért sikerült az előrelépés a legutóbbi duplázás óta.

 

A klubelnök szerint Sztanyiszlav Csercseszovban sikerült „a Fradi karakteréhez” illő edzőt találni, az irányításával szervezettségben előrébb lépett a csapat.

 

 hirdetes_400x285  

„Volt egy időszakunk, amikor csapatként elég nehezen működtünk, de úgy látom, hogy összeállt ez a társaság, az a nagy kérdés, hogy ez a nemzetközi kupában mennyit ér. Azt a minimális célt kezdem kitűzni magunk elé, hogy meg kell élni a tavaszt. Úgy szeretném, ha egy vagy két magyar csapat is meg tudná érni a kupatavaszt, megvan hozzá mindenünk, beleértve az infrastruktúrát, a stadionokat, a közönséget és az utánpótlásnevelést is. Azt gondolom, készen állunk arra, hogy Európában egy lépcsővel előrébb lépjünk.”

 

A játékoskeret várható változásával kapcsolatban Kubatov elmondta, „négy-öt-hat” játékos távozni fog, az ő pótlásukon már fél éve dolgoznak. „Kinéztük azokat a játékosokat, akik felé mozgunk most, egy-két fix pont már van” – fogalmazott az FTC elnöke, hozzátéve, hogy a klubhoz csak olyan labdarúgót igazolnak le, aki legalább 32 kilométer/órás sebességgel tud futni, a nemzetközi kupában ennek köszönhetően lehetősége lesz a csapatnak kontrajátékot játszani.

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.