Nyitókép: mlsz.hu

 

Júniusban a megszokottól eltérően négy mérkőzést játszik a férfi A-válogatott a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában. A 11 nap alatt lejátszandó négy mérkőzésre Marco Rossi szövetségi kapitány a szokásosnál nagyobb keretet hirdetett ki, amely ezúttal 27 játékosból áll. Igaz, Baráth Péter, Schön Szabolcs és Vancsa Zalán a fontos Eb-selejtezők előtt álló, Gera Zoltán vezette U21-es válogatottal kezdi majd a mérkőzéseket – közölte pénteken az mlsz.hu.

 

A magyar válogatott kerete a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzéseire, Anglia, Olaszország és Németország ellen:

 

forrás: mlsz.hu

 

Schön Szabolcs továbbra is az A-válogatott keretének fix tagja, ugyanakkor klubjában nagyon kevés játéklehetőséghez jut. Arra jutottunk, hogy leginkább azzal tudunk neki, és ezáltal a válogatottnak is segíteni, ha az U21-es válogatott mérkőzésén pályára tud lépni, hogy a lehető legtöbbet gyarapodjanak a játékpercei, majd ezt követően térjen vissza hozzánk. Vancsa Zalán esetéről ugyanez elmondható, neki is szüksége van a játékpercekre. Egyértelmű, hogy a válogatott szempontjából nagyon fontos tehetség, aki könnyen fix kerettaggá válhat, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy klubjában az eddigieknél többet játsszon. Bár Zalán még nem játszott az U21-es csapatban, de továbbra is szeretnénk újabb és újabb fiatal, főként U21-es játékosoknak lehetőséget adni az A-válogatott keretében. Ez jól mutatja, hogy Gera Zoltán és stábjának munkája milyen nagy mértékben hozzájárul az A-válogatott eredményeihez is, ez pedig nagyon fontos, hiszen a lehető legjobb eredmények elérése mellett a jövő csapatát is folyamatosan építenünk kell.

 

 hirdetes_810x300  

 mondta a kihirdetett keretről szövetségi kapitány.

 

A férfi A-válogatott a Nemzetek Ligája idei kiírásában Európa legjobb 16 csapata között szerepel az A-ligában, melynek 3. csoportjában Anglia ellen kezdi meg szereplését június 4-én a Puskás Arénában, de zárt kapuk mögött. Június 7-én Olaszország ellen Cesenában, június 11-én Németország ellen a Puskás Arénában, majd június 14-én ismét Anglia ellen, Wolverhamptonban lép pályára.

 

Mindhárom csoportellenfelünk iszonyatosan erős csapat. Minden játékosukat nagyon jól ismerjük, Angliával és Németországgal tavaly játszottunk is. Ugyanakkor a két ellenük elért döntetlen senkit se tévesszen meg, mert azok tőlük gyengébb, tőlünk pedig kiugró eredmények voltak. Ha most szinte tökéletes taktikával és azt maximálisan betartva, náluk sokkal többet futva és maximálisan odaadóan és motiváltan játszunk, akkor lehet csak esélyünk jó teljesítményt nyújtani. Ugyanakkor még ez sem jelenti azt, hogy az eredmény is biztosan hízelgő lesz számunkra. Az talán segíthet minket, hogy az angol, német és olasz válogatottban játszó játékosoknak hosszú szezonjuk volt, így némileg talán fáradtabbak, fásultabbak lehetnek, mint mi, azonban ez is csak akkor jelenthet előnyt, ha mi az imént említett módon játszunk, hiszen ez a három válogatott jóval magasabb szintet képvisel, mint mi.

 

 mondta Marco Rossi.

 

A válogatott összetartása május 30-án kezdődik, az OTP Bank Ligában játszó kerettagok azonban már május 23-án megkezdik az edzéseket Telkiben.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!