Nyitókép: körkép.sk

 

A rájátszás felsőházi küzdelmeinek az utolsó hazai összecsapása vár a dunaszerdahelyiekre vasárnap este, amelyen az ezüstéremért küzdő liptóiakat fogadják. A DAC-Rózsahegy találkozó 20:00 órakor kezdődik.

 

A legutóbbi három mérkőzésen szerzett hét pont (DAC-Zsolna 2:0, DAC-Slovan 2:0, Szered-DAC 0:0) végleg bebiztosította a sárga-kékek 4. helyét a bajnoki idény végén. Az említett 4. pozíció azt jelenti, hogy az Európa Konferencia Ligába szóló indulási jogért zajló play-off keretében, amelyre közvetlenül a bajnoki záróforduló után kerül sor, nemcsak az elődöntőben, hanem bejutásuk esetén a döntőben is a dunaszerdahelyieké lesz a hazai pálya előnye.

 

A play-off megrendezésének oka, hogy a Nagyszombat hódította el a Slovnaft Cup-ot, amely biztosan az első háromban végez. Pont a kupadöntő miatt (Slovan-Spartak 1:2 hosszabbítás után) szünetelt a legutóbbi hétvégén a Fortuna Liga.

 

 hirdetes_300x300  

„A játékosok erőnléti és mentális állapotfelmérésére használtuk fel a hosszabb szünetet, ugyanis már a play-off és az Európa Konferencia Ligába való bejutás lebeg a szemünk előtt. Ezt megelőzően azonban még vár ránk két meccs, amelyeket természetesen meg szeretnénk nyerni. A csapat jó hangulatban van, még ha a Szered elleni döntetlent követően egy kicsit csalódottak is voltunk, amiért annyi helyzetből egyszer sem sikerült betalálnunk”

 

 – nyilatkozta Joao Janeiro vezetőedző.

 

„A Rózsahegy nagyon harcias gárda, a játékosai keresik a párharcokat, emellett a rögzített játékhelyzetekből is veszélyesek, továbbá jól megy nekik a támadásba való átmenet is. Magamat ismétlem, de kulcskérdésnek tartom a hatékonyságunkat. Ha gólhelyzetbe kerülünk, ki kell azt használnunk. Ugyanakkor a védelemben is figyelmesen kell futballoznunk”

 

– tette hozzá a DAC 40 éves portugál szakvezetője, akinek továbbra is nélkülöznie kell a hosszabb ideje harcképtelen játékosait (Kalmár, Szendrei, Balić).

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:
2020.09.12. – DAC-Rózsahegy 3:2 (0:1), gólszerzők: Kalmár 2, Ramirez – Almási, Kmeť, 819 néző
2020.12.12. – Rózsahegy-DAC 1:1 (0:0), gólszerzők: Kostadinov – Ramirez, 0 néző
2021.09.18. – Rózsahegy-DAC 1:2 (0:1), gólszerzők: Maslo – Andzouana, Lamkel Zé, 785 néző
2021.12.17. – DAC-Rózsahegy 0:0, 0 néző
2022.03.04. – Rózsahegy-DAC 4:1 (1:0), gólszerzők: Madleňák, Gerec, Bobček, Boďa – Moumou, 633 néző

 

A ma esti találkozót élőben a következő csatornákon követheti figyelemmel:
– Dajto televízió
– https://voyo.markiza.sk/ internetes televízió

 

dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!