János, Pál
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 21 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

sport

A képviselők azt kérik Gröhlingtől, hogy vezessen be egy harmadik testnevelésórát

2008 óta két testnevelésóra van az iskolákban, és a gyerekek 30 százalékának ez az egyetlen lehetősége a mozgásra.

Nyitókép: WBN/SITA

 

A parlament oktatási bizottságának tagjai felszólították Branislav Gröhling (SaS) oktatási minisztert, hogy a rendelkezésre álló (diszponibilis) órák rögzítésével tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az alap- és középiskolákban harmadik testnevelésórát vezessenek be. Erről Karol Kučera (OĽANO) képviselő tájékoztatott pénteki sajtótájékoztatóján. Állítása szerint már egy éve folynak a megbeszélések, a szakértők pedig támogatják a lépést.

 

Kučera kifejtette, hogy 2008 óta két testnevelésóra van az iskolákban, és a gyerekek 30 százalékának ez az egyetlen lehetősége a mozgásra. „Már egy éve a kezünkben van a szakértők véleménye, akik egyetértenek abban, hogy mielőbb vissza kell térni ahhoz, hogy legyen harmadik óra test- és sportnevelésből“ – fogalmazott.

 

Igor Kašper (Sme rodina) képviselő szerint a javaslat nem kerülne pluszpénzbe az államnak.

 

A képviselők nemcsak a testnevelésórák számának növelését, hanem azok tartalmi fejlesztését is szorgalmazzák. Richard Nemec (OĽANO) arról beszél, hogy az alapiskolák alsó tagozatán javítani kellene a tornaórák tanításán, amibe szakértőket és gyógytornászokat is be lehetne vonni.

 

„Egészségügyi jellegű testnevelést is el tudnánk képzelni, illetve a gyerekek mozgását segítő különféle formákat“ – zárta gondolatait.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket