Nyitókép: Körkép.sk

 

Az újonc Liptószentmiklós legyőzésével magabiztos, 4:2-es győzelmet aratott a DAC a rájátszás első fordulójában. A kétkörös fordulóban indult négy csapat egymás közti mérkőzéseivel azt döntik el, hogy ki indulhat Szlovákiából az Európai Konferencia Ligában.

 

A sárga-kékek így a szezon legfontosabb mérkőzésén, pénteken este 20.00 órakor a Zsolnát legyőző Trencsént fogadják.

 

 hirdetes_810x300  

A MOL Aréna korábbi időszakához képest nem túl sok, 4 338 néző fogadta a játékosokat, és a lelátói hangulat is elmaradt némileg az ilyenkor szokásostól. Ennek ellenére a DAC gyorsan megszerezte a vezetést. A 8. percben egy gyors támadást követően a második hullámban érkező Nebyla volt eredményes. A gól megnyugtatta az egyébként is lendületesen játszó hazaiakat, akik a 27-percben Ciganiks révén növelték előnyüket.

 

 

Az első félidő hajrájában a liptószentmiklósiak kétszer is felmérték Veszelinov tudását, de a DAC kapusa a helyén volt.

 

A szünetet követően folytatta a DAC a letámadó játékát, nyomás alatt tartva az ellenfelet, aki nem nagyon tudott kibontakozni. Tudásban látható volt a különbség a két csapat között. Az 57. perc végén Krstovič ugratta ki Andzouanát, aki a rosszuk kiérkező kapus fölött átperdítve már 3:0-ra módosította az eredményt. 6 perccel később a vendégek kapusának hibájából Krstovič egy szép távoli átemeléssel állította be a hazai szempontból a végeredményt.

 

 

 

A biztos győzelem tudatában kissé könnyelművé vált a DAC játéka, amit a továbbiakban a vendégek a 67. és a 79. percben kihasználtak. A győzelem azonban egy percig sem forgott veszélyben, a jó hangulatú lelátón görögtüzekkel ünnepelték a győzelmet.

 

Pénteken este 20.00 órától így a szezon legfontosabb mérkőzését a Trencsént fogadja Dunaszerdahely. A győztes bemutatkozhat az Európai Konferencia Ligában.

 

 

DAC 1904 – MFK TATRAN LIPTÓSZENTMIKLÓS 4:2 (2:0)
Európa Konferencia Ligába jutásért vívott play-off, elődöntő, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022.05.24., 19:30
Játékvezetők: Kráľovič – Weiss, Vorel
Nézőszám: 4338
Gólszerzők: 8. Nebyla, 27. Ciganiks, 58. Andzouana, 64. Krstović, ill. 67. Kačerík, 79. Flak
Sárga lap: 42. Balogh, 43. Raška (kapusedző, DAC)
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K) (65. Muhamedbegović), Brunetti, Ciganiks – Dimun (68. Andrezinho), Nebyla – Szánthó (46. Andzouana), Balogh (68. Moumou), Verlinden (60. Davis) – Krstović
Liptószentmiklós: Sváček – Krčík, Filinský, Šindelář, Pavúk (84. Pavúk) – Gerát (K), Václavik, Staš (63. Flak) – Pinte, Andrić (63. Kačerík), Švec (84. Voško)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% : 47%
Lövések: kapura: 9:8, mellé: 3:6
Szabadrúgás: 12:21
Szöglet: 4:3
Les: 4:0

 

Joao Janeiro: Célunk a kijutás Európába

 

Körkép.sk/dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!