Nyitókép: Nemzeti Sport

 

Az ETO FC GYŐR női labdarúgói a Simple Női Liga alapszakaszában a második helyen végzetek, így bejutottak az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntőbe. A döntő első mérkőzését idegen környezetben játszották a Kocsis Sándor Sportközpontban. Magabiztos hazai győzelemmel zárult a mérkőzés, a Fradi csapata 4-1-re megnyerte a döntő első mérkőzését. Folytatást május 31-én, kedden 19.00-től rendezik meg Győrben, az ETO Stadionban.

 

Februártól a Ferencváros női labdarúgócsapatával négy bajnoki címet nyerő Dörnyei Balázs lett az ETO FC Győr női szakágának új szakmai vezetője. Irányításával az ETO női labdarúgócsapata nyerte meg 2022-ben a Simple Magyar Kupát.

 

Az első mérkőzés tapasztalatairól, az esélylatolgatásról, tervekről kérdeztük a csapat vezetőedzőjét.

 

 hirdetes_810x300  

Miként értékeli a május 26-ai eredményt?

 

A döntő első mérkőzésén kijött a rutinbeli különbség, jobb volt az ellenfél. A Ferencváros játékosai már hozzászoktak a döntőkhöz, a mi játékosainknak pedig ez egy új dolog volt. Az első perctől kezdve idegesek voltak, mintha mindent elfelejtettek volna, amit az elmúlt két-három napban megbeszéltünk, így reális volt az eredmény, pedig a Ferencváros sem játszott igazán jól.

 

Ősszel várható változás a csapat összetételében?

 

Vannak gyengébb pontjaink, amelyek erősítésre szorulnak. Dolgozunk rajta. Egyrészt, hogy megtartsuk az alap embereinket, másrészt olyan játokosokat szeretnénk ide hozni, akik erősíteni tudják a csapat karakterét, akik esetleg egy ilyen mérkőzésen segíteni tudnak nekünk. Meg kell találnunk azokat a jétékosokat,  – legyen szó magyar, vagy külföldi játékosról – akik erősítést jelenthetnek, és Magyarországra, az ETO FC Győr-be is tudjuk hozni őket. Remélem, sikerrel járunk majd ezen a téren.

 

Fotó: nemzetisport.hu

 

Az FTC-Telekom lányai sorozatban hatszor győztek a Simple Magyar Kupában. Idén ez nem sikerült, az ETO FC GYŐR az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megnyerte a mérkőzést a Haladás-Viktória FC ellen, így a kupát is.

 

A kupa az egy nagyon nagy siker az ETO FC GYŐR életében. Az elődöntőben a Fradi ellen sokkal összetettebben, fegyelmezettebben játszott a csapat, jól éltünk a lehetőségeinkkel, ebből látszik, hogy van recept arra, hogyan lehet legyőzni a Ferencvárost.

 

Ebben a bajnoki évben már kétszer sikerült, miért ne sikerülhetne harmadszor is? S ezt a játékosoknak is el kell hinniük. Egy ilyen játék után, amikor a Fradi egyértelműen jobb volt, és két győzelemig kell játszani, függetlenül attól, hogy milyen arányban kaptunk ki az első mérkőzésen, hinni kell magunkban, Ez egy  új meccs lesz, hazai pályán, Győrben. Remélem, hogy sokkal harciasabbak lesznek a lányok a pályán, és ha eltudom hitetni velük, hogy képesek a győzelemre, akkor nagyon veszélyesek tudnak lenni a Ferencvárosra.

 

Fotó: m4sport.hu

 

 

Mit vár a május 31-ei mérkőzéstől?

 

Mivel játszottunk már sikeresen a Ferencváros ellen, igazából megvan  a recept, hogy mit kell tennünk. Nagyon koncentráltan, higgadtan, összeszedetten és nagyon kevés hibával kell játszanunk. A legfontosabb, hogy a Fradi játékosait megpróbáljuk  a mérkőzés alatt távol tartani a kaputól. Igazából ennek is megvan a receptje, Nyilvánvaló, hogy ha nem tudjuk legalább időszakosan nyomás alatt tartani őket, akkor nem fognak nagyon hibázni.

 

Arra készülünk, hogy sokkal összeszedettebbek legyünk, meg kell mutatnunk, nem véletlenül jutottunk el a fő célunkig, a bajnoki döntőig. Többször elmondtam, hogy ez egy tanulási folyamat része. A Ferencváros csapata évek óta ugyanabban a jétékstílusban játszik, a játékosok hosszú évek alatt lettek kiválogatva. Nyilván előttünk járnak sok mindenben, de ez nem azt jelenti, hogy felemelt kézzel fogunk játszani 31-én, és remélem, hogy ezt a játékosok is így gondolják.

 

Győrben azért egészen más lesz, ez az otthonunk, biztos vagyok abban, hogy sokkal karakteresebbek leszünk a pályán. Nehéz a taktikáról beszélni, ha a pályán nincsenek olyan összeszedett mentális állapotban, hogy magas szinten ott legyen a koncentrációjuk. Előbb azt kell elérni, hogy nyugodtak, fókuszáltak maradjanak, így tiszta fejjel léphetnek pályára.

 

A döntőhöz még hiányzik a rutin,  ugyanolyan problémákkal küzdöttünk most is mint múlt héten az MTK ellen, csak az ellenfél minősége volt teljesen más. Ott még megoldottuk szívvel és akarattal a helyzetet, a Fradi ellen pedig nem. Tanulni kell, ezért  kielemezzük a hibákat, próbálunk javítani és sokkal szorosabb meccset játszani, mint kedden. Végülis egy meccsel több bajnoki döntős rutinunk van már.

 

Nagy Erika

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.