Nyitókép: Fradi.hu

 

A Fradi-lányok a döntő első mérkőzését hazai környezetben játszották a Kocsis Sándor Sportközpontban. Magabiztos hazai győzelemmel zárult a két győzelemig tartó bajnoki döntő, a folytatás május 31-én, kedden lesz az ETO Stadionban.

 

Győr-Fradi női labdarúgó bajnoki döntő – Interjú Dörnyei Balázzsal, az ETO FC Győr vezetőedzőjével

 

 hirdetes_810x300  

Vágó Fanny 2019 nyarán igazolt a Ferencvárosba, több mint százszoros magyar válogatott, hétszeres magyar bajnok, ötszörös magyar kupagyőztes, többször volt osztrák és magyar gólkirály, valamint az év női labdarúgója.

 

Az első mérkőzés tapasztalatairól, az esélylatolgatásról, tervekről kérdeztük a csapat játékos-edzőjét.

 

Foto: Fradi.hu

 

 

Elégedett a döntő első mérkőzésének az eredményével?

 

Nagyon nehéz meccsre számítottunk, és ez a már a legelején be is bizonyosodott. Kapkodtunk, görcsösek voltunk, és úgy kezdtünk játszani, ami nem a mi játékunk volt. A gól után picit megnyugodtunk, és futballozni kezdtünk, ekkor már kijöttek a területek a  passzokból, megnyíltak a passzsávok, és helyzeteket tudtunk kialakítani.

 

Sajnos az első félidőben nem sikerült újabb gólt rúgni, a második félidőben viszont lehiggadtunk, és azt gondolom, hogy a második gól után teljesen megtörtek a győriek. Akkor már csak a gólkülönbség volt a kérdés.

 

Nyilván május 31-én is ugyan ilyen nehéz lesz, és a döntő momemtum az lesz, hogy az egyes fordulópontokból hogy jövünk majd ki.  Képes rá a csapat, hogy nyerjünk, én hiszek bennük.

 

A második fordulót idegenben játszák. Szoros mérkőzésre számítanak?

 

Idegenben mindig sokkal nehezebb, most a Győrnek is meg kell érkeznie, hiszen, ha a hazai pályán nem tud nyerni, akkor vége a döntő párharcának. Azt gondolom, hogy egy nagyon kiélezett mérkőzés lesz, és megint az fog dönteni, hogy mi hogyan tudunk csapatként védekezni, Az első mérkőzésen a lányok betartották mindazt, amit kértünk tőlük, Ez nagyon jól működött, így ez lesz a kulcs most is arra törekedve, hogy egy nagyon biztos védekezésből a győriek előbb vagy utóbb türelmetlenek lesznek, és ezt mi kihasználjuk.

 

Bízunk benne, hogy két meccs elég lesz a győzelemig, hiszen az hab lenne a tortán. Szeretnénk elérni, hogy a pontelőnyünkkel ugyanúgy bebizonyítsuk azt, hogy két mérkőzésen is mi vagyunk a jobbak, és nincs szükség harmadikra.

 

Teljes koncentrációval fogunk ezen a mérkőzésen pályára lépni, és mindenki a száz százalékot teszi majd bele a játékba, mint ahogy tettük az edzésekbe is. Masszívan játszunk majd, hogy ne kapjunk gólt.

 

Simple Magyar Kupát idén nem sikerült elnyerni a csapatnak. Jelentett ez valamilyen törést?

 

A Ferencvárosban mindenki tudja, hogy az a célunk, hogy a bajnokságban és a kupában is az első helyen végezzünk, Pozitívan próbáltam a vereség után a lányokhoz beszélni, és a csapat erejét igazán az mutatta meg, ami ezután következett. Egyből felálltunk a vereségből, csapatként működtünk, segítettük egymást a következő mérkőzésen, s ez még erősebbé kovácsolt minket. Úgy tartom, hogy ha az élet egyszer elvesz valamit, azt előbb vagy utóbb  visszaadja.

 

 

Foto: Fradi.hu

 

 

A játékosokat tekintve lesz változás az őszi szezonban?

 

Azt gondolom, hogy most egy nagyon jó csapat alakult ki, tele fiatal játékosokkal, magyar játékosokkal. Masszív gerincünk van, de mindenképp szükség lesz vérfrissítésre, új játékosokra. Ez így van rendjén, hiszen mindig kellenek impulzusok a csapaton belül, hogy  mindenki a kezdő csapatba akarjon bekerülni.

 

Senkinek ne legyen biztos helye, mert ezzel sokkal nagyobb erőbedobásra késztetjük egymást. Biztos lesz változás, konkrétumokat azonban még nem tudok mondani.

 

Nagy Erika

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!