Nyitókép: mti

 

Bravúros játékkal 1:0-ra legyőzte szombat este Magyarország az angol válogatottat a Nemzetek Ligája A-divíziójának nyitófordulójában.

 

A magyarok gólját Szoboszlai Dominik szerezte büntetőből. A Puskás Arénában rendezett mérkőzésen eredetileg nem lehettek volna szurkolók, ám az UEFA kiskapuját kihasználva nagyjából 35 ezer 14 éven aluli gyermek és az őket kísérő felnőttek buzdították a csapatot felejthetetlen hangulatot teremtve.

 

A magyarok utoljára 1962-ben a chilei világbajnokságon győzték le az angolokat, így egy 60-éves átkot sikerült megtörniük Szalaiéknak.

 

 hirdetes_400x285  

A magyarok gyakorlatilag halálcsoportba kerültek az Eb-győztes olaszok, az Eb-ezüstérmes angolok és a németek mellé. Mai győzelmükkel Rossiék megmutatták, hogy van keresnivalójuk az A-divízióban és a sztárokkal telitűzdelt csapatok ellen is – akárcsak az Eb-n.

 

Marco Rossi védencei legközelebb három nap múlva Cesenában lépnek pályára az Európa-bajnok olaszok ellen a Nemzetek Ligája második fordulójában.

 

MAGYARORSZÁG – Anglia

1:0

Budapest, Puskás Aréna, 38 500 néző. V: Artur Dias (portugál)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Styles 82.), Schäfer, Nagy Zs. (Vécsei, 88.) – Sallai (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai (Fiola, 82.) – Szalai Á. (Ádám, 88.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ANGLIA: Pickford – Walker (Stones, 62.), Maguire, Coady (K. Phillips, 80.) – Alexander-Arnold (R. James, 62.), Rice, Bellingham, Justin (Saka, a szünetben) – Bowen, Kane, Mount (Grealish, 63.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Szoboszlai (66. – 11-esből)

 

Orbán: Talán még a Holdról is látszik!

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: magyar válogatott

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.