Nyitókép: mlsz.hu

 

A magyar férfi A-válogatott szombaton 20.45-kor a németek ellen lép pályára a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. A németek az angolok és az olaszok ellen is döntetlent játszottak, így jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, míg a magyar válogatott három ponttal a második.

 

A szombati találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón Marco Rossi kiemelte: a világ élvonalához tartozó ellenfelekkel szemben kizárólag fegyelmezett, szervezett játékkal, a taktikai utasításokat végig követve és betartva lehet felvenni a versenyt.

 

Kevés időnk volt a felkészülésre, a regeneráció mellett igyekeztünk taktikailag a legjobban felkészülni a németekre. Szombaton derül ki, hogy mennyire bírják a játékosok az erőltetett menetet. Sallainak a tegnapi edzésen kisebb problémái voltak, Schäfer eltiltás miatt nem áll rendelkezésre, ezért várhatók változások a kezdőben.

 

mondta a sajtóeseményen Marco Rossi.

 hirdetes_400x285  

 

Az angolok ellen nyújtottuk az eddigi legjobb teljesítményt, amióta én ülök a válogatott kispadján. Az olaszok ellen több hiba is becsúszott a játékunkba, és egy ilyen erősségű rivális ellen a legkisebb megingásért is drága árat kell fizetni. Elégedett vagyok azzal, hogy az előző mérkőzéseken nem engedtünk teret az ellenfélnek, a játékosok követték az utasításokat, szervezetten futballozta, ilyen erősségű riválisokkal csak így lehet felvenni a versenyt. Fontos, hogy mindenkinek két lábbal a földön kell állnia, és reális elvárásokat kell támasztani a csapattal szemben.

 

Rossi hozzátette: a kerethez csatlakozó Gazdag Dániel nyolc-kilenc napig nem tudott edzeni, és jelenleg nincs olyan állapotban, hogy pályára lehessen küldeni a németek ellen. Schön Szabolcs erőnléte sem ideális.

 

A három júniusi ellenfelünk közül a németek vannak a legjobb állapotban, ők lehetnek a legveszélyesebbek ránk, nekik voltak a legerősebb megvillanásaik. Nehéz lesz a saját játékunkat játszani ellenük, de erre fogunk törekedni, és bízom benne, hogy ez az eredményben is meglátszik majd.

 

tette hozzá a kapitány.

 

forrás: mlsz.hu

 

Szoboszlai: Semmi vesztenivalónk nincs

 

A sajtótájékoztatón részt vett Szoboszlai Dominik is, akit jól ismerhetnek a németek, hiszen a 21 éves középpályás már több mint egy éve Lipcsében futballozik.

 

Fizikálisan jó állapotban vagyunk ahhoz képest, hogy öt nap alatt két nehéz meccset játszottunk, és van, akinek kétszer 90 perc van a lábában. Mind a három júniusi ellenfelünk közel azonos szintet képvisel. A németeknél jelenlegi és volt csapattársaim is játszanak, sőt az egyik legjobb barátom, Karim-David Adeyemi is az ellenfelünket erősíti. Semmi vesztenivalónk nincs, az angolok ellen is megmutattuk, hogy bármire képesek vagyunk, most is ez a célunk. A németek ellen nem engedhetjük meg magunknak, hogy úgy kezdjünk, mint az olaszok ellen, a legutóbbi mérkőzés második félidei teljesítményére viszont lehet építeni

 

 mondta a futballista.

 

Szoboszlai angolok elleni teljesítményét Marco Rossi külön kiemelte a budapesti mérkőzés után, és a középpályás nem tagadta, hogy jól esett neki a dicséret.

 

Örülök, hogy Anglia ellen olyan teljesítményt nyújtottam, amivel a szövetségi kapitány is meg volt elégedve, szeretnék minden mérkőzésen támadásban és védekezésben is a csapat hasznára lenni. Jó, hogy végre telt ház előtt játszunk, és azt szeretnénk, ha a későbbi hazai mérkőzéseken is olyan stadionban játszhatnánk, amely tele van szurkolókkal. A korábbi büntetéseink miatt minden apró lelátói sportszerűtlenség nehéz helyzetbe hozhat bennünket

 

 tette hozzá az RB Leipzig középpályása.

 

A csütörtök délutáni edzésen a kisebb problémákkal küzdő Sallai Roland és Nagy Zsolt külön edzett a társaktól, míg Szoboszlai Dominik a regeneráció hatékonyságának növelése érdekében kihagyta a tréninget.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.