Nyitókép: Körkép.sk

 

A magyar bajnok Ferencvárosi Torna Club április 19-én, a szlovák bajnokságban negyedik helyen végzett DAC június 13-án kezdte meg bérleteinek értékesítését a 2022/2023-as szezonra. A két klub árpolitikájában szakadéknyi a különbség. Hiába ért el jóval szerényebb eredményt a DAC mint a Fradi, hiába az összehasonlíthatatlanul gyengébb keret vagy nemzetközi eredménylista, a sárga-kék klub vezetése jóval több pénzt szeretne kivenni szurkolói zsebéből, mint a zöld-fehérek.

 

Mennyibe kerül a meccs Dunaszerdahelyen és Budapesten?

 

A Körkép.sk összehasonlította, hogy mennyibe kerül a drukkerek számára a két csapatnál az éves bérlet, és mit kínál  legelkötelezettebb szurkolóinak pénzükért a DAC és az FTC.

 hirdetes_400x285  

 

Hit, hűség, szeretet. A futballklubok számára az egyik legfontosabb, hogy törzsszurkolóinak számát növelje. Aki ugyanis szezonbérletet vesz, annál egyértelmű az elköteleződés. Az igazán nagy kluboknál presztízskérdés, családi hagyomány bérletesnek lenni. A klubszeretet apáról fiúra, nagyapáról unokára száll, a bérlet öröklődik.

 

A klubok pedig igyekeznek mindenben bérleteseik kedvében járni. Nagy kedvezményekkel, akciókkal, különleges bánásmóddal, felejthetetlen élményekkel díjazzák legkitartóbb drukkereiket.

 

Ehhez képest vannak csapatok, melyek mintha csak szóban tartanák fontosnak a fentieket. A konkrét lépések, döntések, árak meghatározása esetén, a kasszánál szembejön a szomorú valóság. Úgy néz ki, ez utóbbiak közé tartozik a DAC is.

 

Mennyi az annyi?

 

A Ferencvárosnál e sorok szerzője (bár megtehetné, hogy a sajtóakkreditációt és az ingyen, VIP bánásmódot választja) április 19-én vásárolta meg éves bérletét. Mégpedig a kapu mögé, a B-középbe, ahová évtizedek óta jár. Ennek ára akkor 29 100 forint volt, mely cikkünk írásának napján számolt forint/euró árfolyamon 72 eurónak felel meg (2022 április végén valamivel erősebb volt a forint.)

 

 

A DAC ezzel szemben június 13-án 115 euróért dobta piacra éves bérletét a kapu mögé. Ez 62 százalékkal drágább, mint a Fradi esetében. DAC – FTC 0:1

 

Kép forrása: dac1904.sk

 

A DAC-nál tehát 62 százalékkal többre húzzák le a B-középben szurkolót. Mindezt egy, a Fortuna ligában negyedik helyen végzett klubnál, mely a Konferencia Liga selejtezőjében indulhat, míg a Ferencváros általában jóval tovább jut, az előző két évben a BL és az EL csoportkörében szerepelt.

 

Családi bérlet csak a Fradinál

 

A Fradinál van családi bérlet is, április 19-i állapotok szerint 32 600 forintért (mai árfolyamon 81 euróért). Családi bérlet vásárlása esetén egy felnőttel egy gyermek (6-14 év) belépése ingyenes, minden további gyermek esetén a kedvezmény mértéke a teljes árú családi bérlet ár 50 százaléka.

 

Kép forrása: Groupama Aréna hírlevél

 

A DAC-nál családi bérlet NINCS!!

 

Ha tehát egy apuka a két fiával szeretne hazai meccsekre járni egész évben, azt a Fradi pályán 121 eurónak megfelelő forintért teheti meg (mai árfolyamon számolva.) DAC – FTC 0:2

 

DAC pályán ezért (a kapu mögötti, tehát olcsóbb árkategóriával számolva) a dupláját, 243 eurót kell kifizetnie.

 

Aki éves bérlettel rendelkezik, az általában kedvenc klubja mezét is megveszi. Ha teheti, akkor az eredeti mezt, mely a klub hivatalos shopjában kapható. A DAC Store-ban a sárga-kék bérlettel 10 százalék kedvezmény jár. A Fradi 15 százalékkal kínálja olcsóbban termékeit a bérlettulajdonosoknak. DAC – FTC 0:3!

 

A mérleg tehát itt is a Fradi javára billen.

 

Összegzés:

 

A kapu mögött, hangulatfelelősként a B-középben 62 százalékkal, családapaként, két gyerekkel kétszer többe kerül  DAC szurkolónak lenni, mint Fradistának. Jó szurkolást!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.