Nyitókép: screenshot

 

A DAC július 6-án az északír Cliftonville csapata ellen kezdi meg az EKL-szereplést, mely megmérettetés előtt a klub megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját összevonva a szezonkezdő tájékoztatóval.

 

A sárga-kékek Adrian Guľa vezetésével kezdték meg a nyári felkészülést, aki mellett Borbély Balázs dolgozik majd asszisztensként.

 

„Rövid felkészülési időnk volt. Június 13-án kezdtünk, két nappal később neveztük ki az edzői stábot. Elég időnk volt, hogy elemezzük az előző idényt. Az új edző érkezése után közösen elemeztük a keretet. Kinevezésekor azt mondtuk, hogy támadó stílust várunk el. Olyan keretünk van, amely képes ilyen módon játszani. A keretben alakultak kisebb változások. Megérkezett Miroslav Káčer, aki győztes típus, több mint 200 meccset játszott a Fortuna Ligában. Samuel Petráš is erősíti a keretet. Fiatal, de tapasztalt kapus. Azt mondhatom, hogy várom a következő idényt”

 

nyilatkozta a sajtótájékoztatón Jan Van Daele sportigazgató.

  hirdetes_300x300   

 

„A Trencsén elleni play-off után azt mondtam az öltözőben, hogy a negyedik hely kevés a klubunknak, de így érezték a játékosok is. Úgy kell néznük az előző idényre, mint átmenetire. Sok kulcsjátékos hiányzott. Úgy mentünk bele a felkészülésbe, hogy mindenki tudja, miképp érjük el a céljainkat.”

 

tette még hozzá, majd megnevezte a 2022/2023-as idény céljait is.

 

„Először is a klubnak stabilitásra van szüksége. Arra van szükségünk, hogy az edzők több mint egy szezont dolgozzanak nálunk. Ezután tervezhetjük az európai kupaszerepléseinket”

 

Andrian Guľa a tájékoztatón elmondta, hogy büszke arra, hogy olyan klubnál dolgozhat, mint a DAC.

 

„Óriási felelősséget és energiát is érzek, hogy megtegyük a maximumot az eredményekért.”

 

mondta az edző azzal, hogy az egyetlen út számukra a kemény munka. Kifejtette, hogy örömmel vette, hogy a klub engedélyezte számára, hogy stábját is magával hozza Dunaszerdahelyre. A játékosokkal kapcsolatban kifejtette, hogy bízik a rendelkezésére álló keretben, ezzel együtt reméli, hogy sikerül még olyan játékost találniuk az átigazolási piacon, aki azonnal be tud állni és növeli a konkurenciaharcot.

 

A DAC kerete:

Kapusok: 1 Ricardo Ferreira, 22 Veszelinov Dániel, 30 Horváth Attila, 36 Michal Trnovský, 99 Samuel Petráš
Védőjátékosok: 5 Ahmet Muhamedbegovic, 14 Andrejs Ciganiks, 16 Mateus Brunetti, 24 Dominik Kružliak, 28 Cesar Blackman, 31 Eric Davis, 78 Alex Pinto
Középpályások: 6 Andrija Balić, 8 Milan Dimun, 10 Andrezinho, 13 Kalmár Zsolt, 19 Sainey Njie, 20 Dominik Veselovský, 66 Miroslav Káčer, 74 Szánthó Regő, 77 Sebastian Nebyla
Támadók: 7 Balogh Norbert, 9 Hahn János, 11 Zuberu Sharani, 17 Yhoan Andzouana, 18 Szendrei Ákos, 21 Brahim Moumou, 23 Martin Rymarenko, 45 Nikola Krstović, 98 Ion Nicolaescu

 

A szakmai stáb:

Adrian Guľa – vezetőedző
Borbély Balázs – másodedző
Ladislav Kubalík – másodedző, videóelemző
Pavol Hrnčiarik – kapusedző
Martin Kojnok, Gábriš Csaba – erőnléti edző

 

Változások a keretben:

Érkezők: Miroslav Káčer (Plzeň, kölcsönjáték), Samuel Petráš (Žilina, kölcsönjáték), Michal Trnovský (Šamorín, kölcsönjáték), Martin Rymarenko (Ružomberok, kölcsönjáték után), Ion Nicolaescu (Maccabi Petah Tikva, kölcsönjáték után)
Távozók: Martin Vantruba (Trnava), Martin Jedlička (Plzeň), Luciano Vera (Maipú, kölcsönjáték), Matúš Malý (Ružomberok), Thibaud Verlinden (Beerschot), Bögi Ferenc (Šamorín, kölcsönjáték),Jakub Švec (České Budějovice), Andrej Fábry (Skalica), Benjamin Száraz (Michalovce), Marko Divković (Bröndby, érvényesített opció)

 

A holnapi EKL-mérkőzéssel kapcsolatban elhangzottakról korábbi cikkünkben olvashatnak.

 

DAC-Cliftonville előtt: A klub 4-5 ezer szurkolóra számít a 13 ezres stadionba

 

Körkép.sk, sport.sk

Megosztás:
Címkék: Adrian Gula DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!