Nyitókép: Körkép.sk

 

Fennállása óta nyolcadik alkalommal harcolta ki az európai kupaszereplés jogát a DAC, ma pedig egy újabb fejezet kerülhet be a sporttörténeti könyvekbe. A sárga-kékek csütörtök este 20:30-tól ugyanis az északír ezüstérmes Cliftonville csapatát fogadják az Európa Konferencia Liga első előselejtezőjében.

 

Nagy az elvárás a dunaszerdahelyiek felé miután egy eléggé hektikus idényt zártak. Edző edzőt váltott, a nyári felkészülést pedig már Adrian Guľa vezetésével kezdte meg az előző idény negyedik helyezettje.

 

Betett a csallóközieknek a covid, a gyenge játék, és most a háború és infláció okozta gazdasági válság is. Míg korábban alig lehetett jegyhez jutni egy-egy tétmeccsre, most 4-5 ezer szurkolót várnak a szervezők a 13 ezres stadionba. Csak bízhatunk abban, hogy Guľa edző vezetésével sikerül kifényesíteni a csapat utóbbi időben megkopott „pajzsát”, ehhez azonban szükség lesz az olyan minőségi húzóemberekre, mint Kalmár Zsolt, aki még mindig nem vethető be élesben.

 

 hirdetes_300x300  

DAC-Cliftonville előtt: A klub 4-5 ezer szurkolóra számít a 13 ezres stadionba

 

Az ellenfélről

 

Az UEFA június 14-i sorsolásakor az északír bajnokság ezüstérmesét sodorta Fortuna a DAC útjába. Észak-Írország legrégebbi klubjáról beszélünk. A Cliftonville FC legutóbb három éve, 2019-ben szerepelt európai kupameccsen, akkor rögtön az Európa-liga első selejtezőkörében búcsúzott a norvég Haugesund ellenében.

 

Az UEFA ranglistáján a DAC a 193., míg ma esti ellenfele a 381. helyen szerepel, eszerint a sárga-kékek a találkozó esélyesei.

 

Egy remélhetőleg hazai győzelem után jövő héten Belfastba utaznak a dunaszerdahelyiek, ahol annak egyik külvárosában játszák majd le a visszavágót.

 

Szerdai, mérkőzés előtti és egyben idénykezdő sajtótájékoztatóján Adrian Guľa elmondta, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy minél több forrásból informálódjanak mai ellenfelükről.

 

Az asszisztensem, Laco Kubalík két felkészülési mérkőzésen is élőben látta az ellenfelet Walesben. Nemcsak egy tipikus, szigetországi stílusban futballozó ellenfélre számítok, hosszú passzokkal és remek fejjátékkal, hanem egy olyan együttesre, amely képes focizni is, ha területeket hagyunk nekik.

 

fogalmazott Guľa azzal, hogy bízik abban, hogy működnek majd az elveik és kellőképpen aktívak, agresszívak és gyorsak lesznek majd.

 

„Ez az első tétmérkőzésünk Dunaszerdahelyen, örülünk a szezonnyitónak. Ugyanezt érzem a csapaton is. Összpontosítunk és felkészültek vagyunk, megvan a kellő önbizalmunk, ugyanakkor szerényen indulunk harcba. Szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak, számítunk a támogatásukra”

 

jelentette ki Guľa, majd közölte, hogy Kalmár, Ricardo, Szendrei és Balić játékára még nem számíthat, Njie azonban már bevethető, az 1. előselejtezőre szóló keretbe pedig utólag bekerült a Miroslav Káčer, Samuel Petráš páros is.

 

Támadó focit akar játszani a DAC, Guľa bízik a csapat minőségében

 

Spanyol játékvezetővel, magyar UEFA-ellenőrrel

 

A találkozót a 39 éves spanyol Juan Martínez Munuera vezeti, segítői Diego Barbero Sevilla és Miguel Martínez Munuera lesznek. A negyedik játékvezető szerepét Javier Alberola Rojas tölti be. Az UEFA ellenőre a magyarországi Tömő Attila, míg a játékvezetők megfigyelője az izlandi Eyjölfur Ólafsson lesz.

 

A találkozó 20:30-kor veszi kezdetét, az otthonról szurkolók a RTVS sportcsatornáján követhetik élőben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!