Nyitókép: fradi.hu

 

Július 13-án, szerdán este 20 órakor lép pályára a Groupama Arénában a bajnoki címvédő és kupagyőztes Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körének visszavágóján a kazah bajnok Tobol ellen. A találkozó előtti napon megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, valamint Dibusz Dénes is megosztotta várakozásait.

 

A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent, főleg ha olyan szép számban látogatnak ki a szurkolóink, ahogyan hallottuk. Jó volt hétfőn itt lenni, bejártuk a pályát, új gyepszőnyeg van, ezt is meg kell szokni. Az új játékosoknak tetszett a stadion, úgy láttam. Bizakodva várjuk a mérkőzést, bízunk benne, hogy szép estét fogunk szerezni a szurkolóinknak

 

nyilatkozta Dibusz Dénes arra a kérdésre reagálva, hogy mennyire hiányzott a csapatnak már a Groupama Aréna, majd szóba került a szerdai ellenfelük is.

 

Az biztos, hogy ők is a továbbjutás szándékával jöttek Budapestre. Az első meccsen jól teljesítettek, partiban voltak velünk. Bármelyik oldalra eldőlhetett volna a meccs. A mi feladatunk szerdán, hogy egy pillanatra se fordulhasson meg a fejükben, hogy reális esélyük lehet a továbbjutásra. Agresszívan és határozottan, dominánsan kell játszanunk az első perctől kezdve. A kinti meccsen ez nem valósult meg, nem volt kellő mennyiségű helyzetünk. A szerdai egy teljesen más találkozó lesz. Hazai pályán be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

 

 hirdetes_400x285  
Dibusz nem örülne egy büntetőpárbajnak

 

Felvetődött a sajtótájékoztatón, hogy mi lenne, ha büntetőpárbaj után dőlne el a továbbjutás.

 

Nem örülnénk, ha büntetőpárbajra kerülne sor, de sose lehet tudni, hogy mit hoz egy-egy mérkőzés. Ha így alakulna, akkor így kell továbbjutni, nincs mese. Ha mind a négy körben így jutunk tovább, akkor hát jussunk be így a csoportkörbe.

 

válaszolta Dibusz, akit a csapat új igazolásairól is kérdeztek.

 

Mind nyitott személyiségek, gyorsan megtaláltuk velük a közös hangot. Az újak szeretnék beverekedni magukat a csapatba. Idővel mind megkapják majd a lehetőséget a bizonyításra, de nyilván nincs könnyű dolguk, minden poszton komoly konkurenciaharc van. A motivációjuk, a hozzáállásuk nagyszerű. Biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek jó teljesítményt nyújtani

 

zárta mondandóját Dibusz Dénes, majd Sztanyiszlav Csercseszov is megkapta a maga kérdéseit, először is, hogy sikerült-e egy hét alatt frissebbé, élesebbé tenni a Fradi keretét.

 

A szezon kezdete sose könnyű. A felkészülésünk nagyon sikeres volt, de nem szabad elfelejteni, hogy egy bajnokkal játszottunk a múlt héten. Úgy gondolom, hogy előnyt jelenthet az, ha valaki már belelendült a játékba, a kazahok már javában benne vannak a bajnokságban. Egy hete nem játszottunk rosszul, még csak a párharc felénél vagyunk, szerdán jön a folytatás.

 

mondta Csercseszov. Azzal kapcsolatban, hogy sikerült-e kielemezniük az első mérkőzést, az orosz határozott igennel felelt.

 

A hétfői napon a védekezést, míg kedden már a támadásokat gyakoroltuk. Átbeszéltük a taktikát mind a két esetben, reméljük, hogy ezt a szerdai meccsen meg is tudjuk mutatni.

 

A magyar közegben már láthatóak voltak Csercseszov stílusjegyei a csapaton, de vajon mi a helyzet a nemzetközi színtérrel? Ez volt az utolsó kérdés a mester felé.

 

Már láthattuk, hogy is játszik a csapat az én irányításom alatt. A nemzetközi szint kicsit mást igényel. Ha őszinték akarunk lenni, a selejtezők még nem a BL szintjét képviselik. Ezért akarunk továbbjutni. Leszögezném, nem Csercseszov csapatáról beszélünk, hanem a Ferencvárosról. Tovább kell jutnunk szerdán

 

zárta gondolatait Sztanyiszlav Csercseszov.

 

Az FTC-Tobol mérkőzés július 13-án, szerdán este 20.00-kor veszi kezdetét a Groupama Arénában.

 

fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.