Nyitókép:  SITA/Jana Birošová

 

Szerdán a pozsonyi Slovan és a Ferencváros is továbbjutott a Bajnokok Ligája következő selejtezőkörébe. A két csapat párharcára azóta várnak a magyar és a szlovák szurkolók, hogy felmerült ennek lehetősége, a pozsonyi klub pedig már meg is kezdte a jegyárusítást azzal a nem titkolt céllal, hogy a felvidéki magyar szurkolókat igyekezzenek kizárni a hazai szektorokból.

 

Míg a Fradi könnyeg 5:1-es győzelmet aratott a Groupama Arénában, addig a Slovan csak a hosszabbításban tudta megszerezni a továbbjutást érő gólt, mikor is ifj. Vladimir Weiss szögletből talált a kapuba.

 

Édesapja, id. Vladimir Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője a győzelem után a klubhonlapon nyilatkozva elmondta, hogy bár köszönetet mondott játékosainak a küzdőszellemért, ez a teljesítmény nem lesz elég a Ferencváros ellen.

 

 hirdetes_810x300  

A pozsonyi Slovan a Fradi meccs előtt: Csak nehogy a magyarok felvásárolják a jegyeket

 

„A Dinamo jobb volt, mi a végjátékban szerencsésebbek” – ismerte el idősebb Weiss, aki a grúz sajtó szerint elsírta magát a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

 

„Nehéz volt azok ellen az emberek ellen harcolni, akikkel öt évig együtt dolgoztam. Grúzia a második otthonom, szeretem önöket”

 

nyilatkozta Weiss, aki a grúz válogatottat vezette korábban szövetségi kapitányként.

 

A szakember szerint játékosai teljesítményét komolyan befolyásolta, hogy míg a grúz bajnokság már a felénél tart, a szlovák még csak most pénteken rajtol.

 

„Hiányzik jó 10-14 napnyi felkészülés. Nem kibeszélés ez, hanem meztelen tény.”

 

A Slovan csapatkapitánya az FTC elleni mérkőzés előtt: El akartuk hozni a Fradit a szurkolóinknak

 

Weiss szavai szerint csapata harcolt az utolsó pillanatig, mikor is hihetetlen gólt szereztek.

 

„Ha harcolsz, megjön a szerencse is. Ez eddig hiányzott nekünk. A továbbjutás rendkívül fontos, ellentétes esetben nagyon nehéz szezon várna ránk. Karrieremből ismerem az ilyen pillanatokat és tudom mi várna ránk, milyen lenne a hangulat”

 

magyarázta id. Weiss.

 

A Slovan a szerda éjszakai ünneplés után nem nagyon pihenhet. Csupán egy edzést teljesítenek és szombaton már a Zólyombrézóra utaznak a Fortuna Liga első idei bajnokijára. Id. Weiss múlt héten nehezményezte is, hogy a Liga nem tett eleget kérésüknek és nem halaszthatták el a találkozót, pedig szerdán már Budapesten szerepelnek az égszínkékek.

 

„Olyan csata lesz, mint a mai, egy nagy derbi. Okosnak kell lennünk, elöl veszélyesnek és jó eredményt elérnünk, hogy nálunk is teltház legyen. Ezúton szeretném meghívni a szurkolókat a visszavágóra. Természetesen először jó eredményt kell elérnünk kint, de nagy derbi lesz, aminek már előre örülök. Ma megköszöntem a játékosoknak a küzdőszellemet, de legközelebb jobb teljesítményre lesz szükség. Ez a Ferencváros ellen nem elég”

 

zárta a Slovan vezetőedzője.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!