Nyitókép: Facebook.com/KFC Komárno/Karol Scholtz

 

3:0-ás hazai győzelemmel indította a 2022/2023-as bajnokságot a KFC Komárom. A lilák a másodosztályba visszajutó Tatran Prešov/Eperjes csapatát fogadták az 1. fordulóban.

 

Az eredetileg idegenbeli találkozót az ellenfél kérésére a Csallóközben rendezték meg, mivel az eperjesiek átmeneti otthona egyelőre nem áll készen a szurkolók fogadására.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a komáromiak 5 felkészülési mérkőzésen 2 győzelmmel és 3 vereséggel zártak és várták a bajnoki rajtot. A hazaiak – a kilátogató szurkolók nagy örömére – már a harmadik percben megszerezték a vezetést a mongol származású Gambayar Ganbold találatának köszönhetően. A szögletből beadott labda először a kapufát találta meg, majd a kipattanó labda a játékosok között némileg elveszve Ganbold lábáról jutott be a hálóba.

 

 hirdetes_400x285  

A gólt követő percekben a vendégek próbálták átvenni a játék irányítását, igyekeztek többször is veszélyeztetni Bréda kapuját, a komáromi védelem azonban jól működött, így nem hagyták igazán kibontakozni az eperjesieket. Ehelyett átvették az irányítást, helyzeteket alakítottak ki, így csak idő kérdése volt, hogy újabb gólnak örülhessen a közönség.

 

A 15. percben aztán egy újabb szögletből született gól, ezúttal a csapatkapitányi karszalagot viselő Szőcs László fejelt az ellenfél kapujába. 2:0.

 

A 35. percben a műtét után visszatérő Tóth Gábor ugratta ki a frissen igazolt Štepanovskýt, aki hatalmas bombát küldött az ellenfél kapujára, ezúttal azonban Kuchynskyi sikeresen védett.

 

forrás: facebook.com/KFC Komárno

 

A második játékrészben még Mészáros András feltette az i-re a pontot, mikor a 75. percben a Bayemitől kapott labdát a kapus lába között küldte a kapuba. 3:0.

 

A komáromiak ezzel a győzelemmel szombat este vezették a második liga tabelláját, és ebből a pozícióból várják a jövő heti, július 22-i újabb hazai mérkőzést. Az ezúttal pénteken 17 órakor kezdődő mérkőzésen azt az FK Pohroniet látják vendégül, aki a Fortuna Ligából esett ki, és mely csapattal a felkészülés során is összemérték erejüket. Akkor a garammentiek győzedelmeskedtek, így a Radványi-legénység élesben vehet revansot ellenfelén.

 

 

A mérkőzés élő közvetítése ITT nézhető vissza.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.