Nyitókép: dac1904.sk

 

Bár Adrián Guľa vezetőedző szerint Kalmár Zsolt talán még nem vethető be csereként sem a mai Víkingur elleni EKL-selejtezőn, jelenléte nem csak csapattársaiban, de a szurkolókban is növeli az önbizalmat.

 

Ma este, szlovákiai idő szerint 19 órától a Feröer-szigeteken lép pályára a DAC a Víkingur ellen az Európa Konferencia Liga 2. selejtezőkörében. A dunaszerdahelyiek már hétfőn megérkeztek a mérkőzés helyszínére és sokat dobott a szurkolók hangulatán, amikor a klub által közölt fotókon feltűnt Kalmár Zsolt is, akit már több mint egy éve nélkülözni kényszerül a csapat.

 

Adrian Guľa vezetőezdő keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Hahn János és Balogh Norbert sérülés miatt nem utazhatott el a kerettel, Szánthó Regő azonban rendelkezésre áll, és Kalmár Zsolt is ott van velük.

 

 hirdetes_400x285  

„Örülök, hogy Kalmár Zsolt itt van velünk, még ha természetesen nincs is olyan állapotban, hogy egy egész meccsen vagy akár annak csak egy részén is játszhasson. Azonban már teljes edzésmunkát végez és nagyon fontos a jelenléte, hiszen ő a csapat vezére”

 

mondta Guľa. Ezzel együtt elárulta, hogy Njie vízumgondok miatt nem tartott velük, új igazolásuk, Spyros Risvanis azonban ott van a Feröer-szigeteken és bevethető a mérkőzésen.

 

Az edző elmondta, hogy védenceitől maximális erőbedobást és csapatteljesítményt vár, bízik benne, hogy megmutatkozik majd jobb minőségük, felkészültségük és sikeréhségük.

 

„Győzni akarunk, hogy a visszavágón komoly esélyünk legyen a továbbjutásra”

 

mondta Guľa.

 

Az újságírók előtt ezúttal Milan Dimun képviselte az öltözőt.

 

„Az egész csapat várja a találkozót, amelyre véleményem szerint alaposan felkészültünk. Bízunk magunkban és mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk és jó kiindulópontot szerezzünk a hazai mérkőzésre.”

 

Az UEFA szlovén játékvezetői négyest nevezett a Víkingur-DAC összecsapásra. A 40 éves Nejc Kajzatović lesz a főbíró, aki 2018 óta szerepel a nemzetközi kupasorozatokban. A vonalakon honfitársai, Grega Kordež és Aleksandar Kasapovič segítik a munkáját, míg a negyedik játékvezető szerepét Roberto Ponis tölti be. Az UEFA ellenőre Andy Ambler lesz Angliából, míg a játékvezetők teljesítményét a walesi Ray Ellingham felügyeli majd.

 

A mérkőzést az RTVS sportcsatornája közvetíti élőben. A felvidéki magyar szurkolók nagy sajnálatára a találkozó időpontja ütközik a Fradi-Slovan BL-selejtezőjével, mely 20:00-kor veszi kezdetét a Groupama Arénában. Ezt a derbit az M4 Sport és a Dajto közvetíti majd élőben.

 

A Víkingur-DAC párharcok továbbjutója a 3. selejtezőkörben a grúz-román Saburtalo Tbiliszi-FCSB csata nyertesével találkozik.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!