Nyitókép: tasr

 

Szombaton hazai pályán 4:0-ra verte meg Trencsén csapatát a Slovan. A gólgazdag mérkőzés ellenére id. Vladimír Weiss mégsem volt teljesen elégedett.

 

Weiss leginkább a középső támadókat kritizálta, például a korábbi DAC-játékos Eric Ramirezt. A Slovan edzője úgy véli, hogy játékosainak sokkal jobbnak kell lennie a helyzetkihasználásokban.

 

A pozsonyiak szakvezetőjét a mérkőzést követő sajtótájékoztatón megkérdezték budapesti megszólalásáról is, mikor a Fradi 2:1-es legyőzése után hangsúlyozta, „Nem Pered ellen játszunk, hanem Bajnokok Ligáját a Fradi ellen”. Weiss szavaira a magyar vezetésű Pered község is válaszolt. Agócs Kőrösi Ildikó (Szövetség) jelezte, hogy ha úgy alakul, szívesen vennének egy Pered-Slovan barátságos mérkőzést klubjuk 100 éves fennállásának apropóján.

 

 hirdetes_300x300  

„Hívjanak meg bennünket hivatalosan, és szívesen elmegyünk. Ha lesz egy kis szabadidőnk, mert nincs időnk még … sem.”

 

nevettette meg az újságírókat Weiss. Úgy tűnt, hogy ezzel be is fejeződött a sajtótájékoztató, ám a szókimondásáról híres edző meggondolta magát, és visszaült helyére.

 

„Itt még megállnék. A Ligás Uniót személyesen kértem meg a mérkőzések cseréjére. Nagymihály is egyetértett. Nincs ebben semmi szörnyű, de Szlovákiában mégsem lehetséges. Nem értem”

 

Mint ismert, a Slovan szerdán a Fradit fogadja a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének visszavágóján, majd a Fortuna Liga programja szerint szombaton az 500 kilométerre lévő Nagymihályon lépnek pályára. A Fradi elleni eredmény függvényében jövő héten ismét idegenben lép pályára a Slovan. Ha a Bajnokok Ligájában jutnak tovább, akkor Azerbajdzsánba vagy Svájcba mennek, ha pedig kiesnek az Európa Ligába, akkor Izrael vagy Görögország lesz a következő találkozó helyszíne.

 

„A magyarok csúsztatják a ligarajtot a Fradi vagy a Puskás Akadémia miatt, hogy frissek legyenek. A grúzok megszakítják a hazai versenysorozatot egy hónapra, hogy csapataiknak legyen esélye Európában. Nekünk játszanunk kell és még 500 kilométert utaznunk”

 

nehezményezte Weiss rámutatva, hogy más országokban a nemzetközi kupákban szereplő csapatok érdekeit tartják szem előtt a hazai bajnokságok kárára.

 

Weiss szavaira reagált a Ligás Klubok Uniója is, ugyanis bár a hazai mérkőzések cseréje a szlovák ligában korábban többször is előfordult, néhány éve megszüntették ezt a gyakorlatot.

 

Michal Mertinyák, a Ligás Klubok Uniójának vezérigazgatója a sajtónak reagálva elmondta, hogy az LKU korábban elfogadott egy határozatot, mely szerint nem teszik lehetővé a mérkőzések sorrendjének cseréjét. Mertinyák szerint mindegyik európai kupaszereplő csapattal kapcsolatban vannak és operatív módon reagálnak annak ellenére, hogy a mérkőzések gyors tempóban követik egymást és a találkozók időpontjai sokszor csak egy héttel megrendezésük előtt válik ismertté.

 

Mertinyák reakciója bőven hagy kívánnivalót maga után, ugyanis Weissnek abban igaza van, hogy az európai kupaszereplésben jobban kellene támogatni a szlovákiai klubokat, mivel sikerük nem csak az adott klub sikere, hanem a szlovákiai focié is – lásd a koeficiensek megállapítását, a csapatok jobb sorsolási elosztását.

 

Az LKU reakciója azért is érdekes, mert jelen esetben a Slovan csak annyit kért, hogy a hazai-idegenbeli meccssorrendet cseréljék meg, tehát ne nekik kelljen öt órát utazni Nagymihályra, hanem Nagymihály utazzon Pozsonyba, ezzel elősegítve, hogy kevésbé legyen fáradt a pozsonyi csapat két európai meccs közt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!