Nyitókép: TvNoviny/screenshot

 

A pozsonyi rendőrség szigorú biztonsági óvintézkedésekkel készül a Slovan–Ferencváros július 27-i, szerdai visszavágó meccsére. A mérkőzés előtt nemcsak közlekedési korlátozásokkal kell számolni, de a stadion környékén az alkoholárusítás is tilos lesz.

 

Már az első budapesti meccsnek is viharos szurkolói közönsége volt, így hasonlóra számítanak szerdán a pozsonyi Téglamezőn is.

 

A Slovan–Ferencváros mérkőzés visszavágó a 30 évvel ezelőtti történésekért. Akkor Pozsonyban nemcsak a meccs, de a nacionalista indulatok miatt is forrt a levegő. Azóta ugyan már sok víz lefolyt a Dunán, a rendőrség mégis szigorú óvintézkedésekkel készül a mérkőzésre.

 hirdetes_300x300  

 

„A szóban forgó sporteseményt kockázatos mérkőzésnek tartjuk, melynek során fennáll az esélye annak, hogy konfliktushelyzet alakul ki a stadionban vagy a stadionon kívül, mégpedig a drukkerek stadionba történő szállítása során”

 

– jelentette ki Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 

A rendőrség szerdán figyelemmel fogja kísérni a helyzetet, elsősorban a stadion környékén. Részlegesen lezárják a Bajkalská, Príkopova, V. Tegelhofa és a Kalinčiaková utcákat. Forgalomkorlátozásra azonban a Fradi-drukkerek érkezésekor is számítani kell.

 

A Ferencváros drukkerei a pozsony-újvárosi vasútállomásra érkeznek majd, ahol autóbuszokkal szállítják őket egyenesen a stadionba. Emiatt szerdán 16.30-tól a Tomášikova utca is lezárásra kerül.

 

A Slovan és a Fradi drukkerei számára különálló belépőhely áll majd a rendelkezésre. A Slovan a meccs miatt megerősítette a szervezési szolgáltatását és többfokozatú biztonsági ellenőrzésre készül, ezért arra kéri a drukkereket, hogy időben érkezzenek.

 

A rendőrség felszólította a szurkolókat, hogy a stadionban, annak környékén vagy a stadionba érkezés során tartózkodjanak mindenfajta jogellenes cselekedettől és rendbontástól, továbbá kövessék a szervezők utasításait.

 

Pozsony-Újváros sem maradt óvintézkedések nélkül, a városrész déltől betiltotta az alkoholárusítást a Téglamező környékén.

 

TvNoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!