Nyitókép: nemzetisport.hu/Árvai Károly

 

Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros szerda este 4-1-re legyőzte a pozsonyi Slovant, így 5-3-as összesítéssel továbbjutott az UEFA Bajnokok Ligája idei selejtezőjének 3. fordulójába. Következő ellenfelük az azeri aranyérmes Qarabag lesz. A szlovákok kiejtését követően Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző sajtótájékoztatón értékelt.

 

Ami 30 éve történt, az történelem. Örülök, hogy revansot tudtunk venni és a magyar szurkolókkal együtt örülhetünk ennek az eredménynek.

 

kezdte értékelését a szakvezető, majd elmondta, mire volt szükség a továbbjutás eléréséhez.

 

Megfelelő felkészülésre és elemzésre, illetve arra, hogy Pozsonyban mindent végrehajtottunk a pályán, amit megbeszéltünk. Tudtam, hogy jó csapatot irányítok és bíztam benne, hogy képesek leszünk megfordítani a párharc állását.

 

 hirdetes_810x300  

Arról, hogy mit jelent számára a siker, Csercseszov a következőképp fogalmazott:

 

Nem lehet különválasztani, hogy mit jelent ez a siker a szurkolóknak, a csapatnak, a klubnak vagy éppen az edzőnek. Az első, elveszített mérkőzés után nem voltunk boldogok, utána minden játékossal egyenként beszéltem. Pozsonyban sem minden sikerült úgy a pályán, ahogy szerettük volna, de nagyrészt az zajlott, amit elterveztünk, ennek pedig nagy jelentősége volt a továbbjutás kiharcolása szempontjából.

 

Csercseszov elárulta azt is, hogy a szünetben nyugalomra intette a korán sárga lapos figyelmeztetésben részesített Aissa Laidounit, aki a végén megérdemelten talált a kapuba. Végezetül szóba került következő ellenfelük is, Azerbajdzsán bajnokcsapata, a Qarabag is.

 

Egy megfigyelőnk ott is volt a Qarabag szerdai mérkőzésén Zürichben, segít majd a kielemezni az ellenfelet. Egyelőre azonban, a hazai bajnokság rajtjára gondolok, fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk az idény első bajnokiján.

 

Botka: biztos voltam abban, hogy ki fognak állítani

 

A mérkőzés után az M4 Sport kamerái előtt több ferencvárosi játékos is nyilatkozott.

 

„Hihetetlen érzés ez, fantasztikus támogatást kaptunk a szurkolóktól, és az is hihetetlen, hogy a meccs végén ki tudtuk harcolni a továbbjutást. Még most sem hiszem el”

 

mondta az FTC norvég légiósa, a párharc első felvonásán is eredményes Kristoffer Zachariassen.

 

„A második félidőt nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna, megint rögzített játékhelyzetből kaptunk gólt, ami sosem jó, de utána »visszatértünk« a mérkőzésbe. Nagy győzelem ez a klubnak, a szurkolóknak és az összes magyar embernek.”

 

Botka Endre, a zöld-fehérek jobbhátvédje úgy nyilatkozott, annyira felpörgött a visszavágóra, hogy szinte biztos volt a kiállításában.

 

„Úgy készültem erre a meccsre, száz százalék, hogy kiállítanak, ez majdnem meg is valósult… A csapat higgadt tudott maradni, a kapott gól után is fókuszáltak maradtunk és kézben tudtuk tartani a találkozót. Talán soha nem éreztem még akkora örömöt és felszabadultságot, mint Adama Traoré góljánál. A meccs előtt nagyon izgultam, ami nem jellemző rám. Tudtam és átéreztem, hogy mekkora a jelentősége ennek a mérkőzésnek.”

 

Az M4 Sport megszólaltatta Dibusz Dénest, a Ferencváros csapatkapitányát is.

 

„Sikerült kiköszörülnünk a csorbát és a hazai vereség után kárpótoltuk a szurkolóinkat. Remélem, a múlt heti vereség így meg van bocsátva. Lehet, jobb is, hogy így alakult, mert így egyértelmű volt a feladat mára. Nem kényelmesedhettünk el, élet-halál meccs várt ránk. A csapat átérezte a mérkőzés súlyát, még több munkát fektettünk bele ebbe a találkozóba. A Slovan kapufájánál szerencsénk is volt, de teljes mértékben rászolgáltunk a továbbjutásra, irányításunk alatt tartottuk a meccset. A végén már le-le maradtunk, ahogy fáradtunk, akkor már be tudtak szorítani minket, ám nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. Szerencsére más volt a találkozó forgatókönyve, mint a múlt héten, és így egy örökké emlékezetes győzelmet arattunk.”

 

 felelte a magyar válogatott kapus.

 

Vécsei Bálint csereként beállva tette hozzá a magáét az FTC továbbjutásához.

 

„Jól tudtunk válaszolni a kapott gólra. Le a kalappal a srácok előtt, az egész csapat nagyon jól küzdött. Kontrolláltuk a mérkőzést, azt játszottuk, amit kellett. Ki tudtuk szolgálni a szurkolóinkat, akik elkísértek bennünket. Úgy érzem, nyugodtak voltunk, tudtuk, hogy nem az első tíz percben kell eldönteni a meccset. Voltak helyzetek mindkét oldalon, de megérdemeltük a továbbjutást. Az, hogy nyugodtan végig tudtuk játszani a mérkőzést és a végén sikerült két gólt szereznünk, megmutatja a csapat erejét. Ez az igazi arcunk!”

 

Sztanyiszlav Csercseszov együttese a következő fordulóban idegenben vívja a Qarabag elleni párharc első mérkőzését a jövő héten, majd a visszavágót játssza hazai pályán augusztus 9-én vagy 10-én.

 

Id. Weiss: Vállalom a felelősséget

 

Míg a Fradinak örömünnep volt a szerda este, addig a házigazda Slovan az elszalasztott lehetőséget siratta. Id. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője magára vállalta a sikertelenséget, úgy véli, nincs miért megrónia játékosait.

 

„Magamra vállalom a vereséget, mert nem sikerültek a cseréim. Az érzelmeim győzedelmeskedtek a racionális megoldás felett, elborult az agyam. A végén meg akartam törni a Fradit, Vladoval és Čavričcsal feléleszteni a támadást. Sajnos ez nem volt jó megoldás. Meg kell hogy mondjam, nem jött ki nekem ez a mérkőzés. De így döntöttem, ezen már nem változtathatok”

 

mondta önkritikusan Weiss.

 

fradi.hu, nemzetisport.hu, sport.aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.