Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

A 2022/2023-as Bajnokok Ligája 2. selejtezőköréből való kiesés után újabb kemény csapást kapott a Slovan Bratislava, ugyanis az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) több büntetést is kiszabott szurkolóira rasszista magatartásuk miatt, amit a Ferencváros elleni budapesti mérkőzésen tanúsítottak július 20-án.

 

Transzparenst kell kihelyezniük

 

A Slovan Bratislavára a 40 000 eurós pénzbírság mellett a teljes C-szektor lezárását rótták ki a legközelebbi hazai mérkőzésen, ami az UEFA vezénylete alatt zajlik. Konkrétan az Olympiacos Piraeus elleni meccsről van szó, amelyre augusztus 11-én kerül sor.

 hirdetes_810x300  

 

Ezen a meccsen a pozsonyi klubnak egy UEFA logóval és a „#NoToRacism“ felirattal ellátott transzparenst kell kihelyeznie a stadion zárt részében. Emellett a Slovan nem árulhat jegyet a szurkolóiknak az Európa Kupa egyik mérkőzésére, de ezt az intézkedést kétéves próbaidőre elhalasztják, és további szabálysértések esetén fogják alkalmazni.

 

Bírság a pirotechnikáért és a játéktérre dobált tárgyakért

 

A Slovannak további 25 ezer eurós bírságot azért kell kifizetnie, mert a Slovan–Fradi budapesit mérkőzésén a szurkolói tárgyakat dobáltak a játéktérre. További 13 ezer eurós bírságot pedig azért róttak ki, mert a szurkolóik pirotechnikát használtak a Ferencváros stadionjában.

 

A Slovan Bratislava augusztus 4-én a görögországi Olympiacos Piraeus ellen játszik a 2022/2023-as Európa-liga selejtezőkörében, a visszavágót augusztus 11-én rendezik Pozsonyban.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.