Nyitókép: skslovan.com

 

A Fraditól elszenvedett szerdai vereség után otthon fogadta Nagymihály csapatát a Slovan. A szlovák bajnok játéka kiábrándító volt, az első félidőben már 2:0-ra kikaptak.

 

Weiss a félidőben végrehajtott egy négyes cserét, lehozta a pályáról többek között a magyar válogatott Holman Dávidot is. Két cserejátékosa végül gólokat szerzett, a Slovan pedig fél órával a lefújás előtt 4:2-re fordította a mérkőzés állását.

 

Nem is csoda hát, ha a szókimondásáról ismert id. Vladimír Weiss nem spórolt a kritikával a találkozó után.

 

 hirdetes_810x300  

„Az első félidő a részünkről teljes tragédia volt, szégyen. A második félidőben más volt a csapat. Megmutatkozott, hogy ha akar, akkor van karaktere és tud harcolni. De így kellett volna ennek lennie az első perctől”

 

mondta Weiss, majd a cserékkel kapcsolatban is nyilatkozott.

 

„A játékosok, akik elöl esélyt kaptak, Holman, Čavrič és Medved, gyakorlatilag semmit sem mutattak. Ha pedig nem mutatsz semmit Nagymihály ellen, nehezen mutatsz valamint az Olympiakosz ellen”

 

fogalmazott a vezetőedző azzal, hogy a félidő alatt mindentől függetlenül visszafogta magát.

 

„Egyáltalán nem kiabáltam. Felrajzoltam a felállást a négy változtatással a második félidőre, mondtam két mondatot és elmentem az öltözőből”

 

Hogy pontosan mi is volt ez a két mondat, titok maradt, a Slovan edzője annyit árult csak el, hogy néhány játékosra tett két megjegyzést, és hogy kifejtette, van 45 percük, hogy megfordítsák a mérkőzést.

 

„Le kell vonnunk a következtetéseket. Ez egy labdarúgóklub, nem vendéglő vagy kávézó, ahova a játékosok eljönnek egy kávéra, felveszik a fizetést és hazamennek. Nem vagyok hajlandó szívrohamot kapni itt. Azok, akik dolgozni akarnak ezért a klubért, fognak is. Akik nem akarnak dolgozni, azok az én vezetésem alatt játszani nem fognak”

 

mondta meg nyíltan, majd hozzátette, hogy néhány játékosán csak abban látta a különbséget az ellenfélhez képest, hogy tízszer nagyobb a fizetésük.

 

Weiss azt is hangsúlyozta, hogy nem csak a négy lecserélt játékosát illeti a kritika, több olyan labdarúgó írt alá nyáron új szerződést a Slovannal míg ő nem volt ott, akiknek nem lenne keresnivalójuk Pozsonyban.

 

Weiss megjegyezte, hogy „nem maradhatnak itt azok a játékosok, akiknek itt nagyon jó soruk van és néhány éve abból élnek, hogy játszottak az Európa Liga csoportkörében”.

 

Ennél a pontnál már tisztán érezhető volt, hogy Weiss Holmanra és Čavričra célozhat, akik ott voltak a 2019/2020-as kiírásban az Euróap Liga csoportkörében a Slovannal – és akiket tegnap már 45 perc után lecserélt.

 

sport.aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.