Nyitókép: rtvs.sk

 

Hazai pályán szenvedett egygólos vereséget a DAC a román FCSB-től.

 

A sokszor érthetetlen és inkább a román csapatot „támogató” bírói ítéletek miatt (is) marad emlékezetes a szerda esti DAC-FCSB Európa Konferencia Liga találkozó odavágója. A két csapat kiegyenlítetten játszott, egyik sem tudott igazán a másik fölé kerekedni.

 

A bukarestiek agresszíven támadták a DAC játékosait, fő célpontjuk Miroslav Káčer és Nicola Krstovič voltak. A második játékrészben Dominik Kružliak visszarántotta a meginduló FCSB-játékost, ami azonnali kiállítást eredményezett, az ezt követő szabadrúgás pedig igazi büntetésként góllal végződött.

 

 hirdetes_300x300  

Sokáig kérdéses volt, hogy a nagyon keményen játszó román csapat ellen beküldi-e Guľa edző a több mint egy évnyi lábadozás után visszatérő Kalmár Zsoltot. KáZsé végül a 86. percben lépett pályára.

 

A szlovén játékvezető szembeötlően visszafogottan büntette a vendégcsapatot, pedig a kiállított Kružliak esetéhez hasonlót láthattunk a későbbiekben is – de még csak egy sárga lap sem villant.

 

A DAC javára írható, hogy emberhátrányban sem szorultak vissza védekezni, hanem végig támadták a hátralévő időt, még ha pontos, kapura tartó lövést nem is nagyon tudtak kivitelezni.

 

A találkozó utáni gyors értékelőjében Adrián Guľa, aki maga is kapott egy sárga lapot, mikor az egyik FCSB játékos büntetésének hiányát reklamálta, úgy nyilatkozott, hogy a továbbjutásért utaznak Bukarestbe és mindent megtesznek majd a győzelemért.

 

DAC 1904 – SC Fotbal Club FCSB SA Bukarest 0:1 (0:0)

 

Játékvezetők: Rade Obrenovič – Jure Praprotnik, Grega Kordež
Nézőszám: 8424
Gólszerzők: 69. Tamm
Sárga lap: 22. Risvanis, 56., 68. Kružliak, 71. Guľa (edző), 90+6. Kalmár, ill. 2. Dawa, 56. Radunović, 62. Edjouma, 73. Tamm
Piros lap: 68. Kružliak
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Risvanis, Ciganiks – Balogh (75. Moumou), Dimun, Káčer – Szánthó (68. Brunetti), Krstović (86. Nicolaescu), Veselovský (86. Kalmár)
FCSB: Tarnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunović – Edjouma (76. Sut), Olaru – Miculescu (78. Lixandru), Oc. Popescu, Coman (K) (46. Oaida) – Rusu (64. Stoica)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% : 47%
Lövések: kapura: 1:1, mellé: 5:9
Szabadrúgás: 19:12
Szöglet: 3:1
Les: 1:1

 

UEFA: 50 ezer eurós és szektorbezárásos büntetést kapott a DAC bukaresti ellenfele Orbán fenyegetése után

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.