Nyitókép: fradi.hu

 

Az FTC augusztus 9-én, kedden 20.00-tól az azeri aranyérmes Qarabag együttesét fogadja az UEFA Bajnokok Ligája idei selejtezőjének 3. fordulójában. A párharc első mérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult. A visszavágó előtt hétfőn az FTC a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és a középpályás, Vécsei Bálint részvételével tartott sajtótájékoztatót.

 

Az első meccs tapasztalatai alapján egy erős csapatról van szó, amely az utóbbi években a nemzetközi színtéren is sikeresen vette az akadályokat. Ugyanakkor az elmúlt 3-4 év során mi is megmutattuk, hogy velünk is számolni kell

 

kezdte Vécsei.

 

A Qarabagnak különösen a támadójáték az erőssége, ám szerintem hátul sebezhető. Megvan a sebességünk ahhoz, hogy akár kontrajátékban, akár felállt védelem ellen jól teljesítsünk. Ezúttal mi leszünk hazai pályán, ami nagy előnyt jelenthet, hiszen telt ház lesz, sokat segíthet nekünk a szurkolóink támogatása. Arra készülünk, hogy dominálni fogunk, nyerni szeretnénk!

 

 hirdetes_300x300  

Elhalasztották a Fradi múlt hétvégi, ZTE elleni bajnokiját, Vécsei ezzel kapcsolatban is elmondta véleményét.

 

Úgy érzem, jót tett nekünk, hogy nem kellett játszanunk a hétvégén. Ennek köszönhetően az idegenbeli meccs után több időnk volt felkészülni a visszavágóra, szeretnénk, ha ez látszódna is majd kedden. Tudjuk, hogy nagy a tét. A legfontosabb, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, bárhogy is alakuljon a mérkőzés.

 

A sajtóesemény második felében Sztanyiszlav Csercseszov válaszolt az újságírók kérdéseire. Elsőként arra reagált, hogy többen is visszatérhetnek az ellenfél soraiba. Kijelentette: szerinte a Qarabag egy „jól bejáratott” csapat, ezért nem gondolja, hogy a visszatérőknek sok időre lenne szükségük ahhoz, hogy újra játékba lendüljenek. Ezt követően az FTC keretének összetételéről is beszélt.

 

Az UEFA részére korábban leadott listán már nem lehet változtatni, így nem lesz változás a keretben. Henry Wingo már a csapattal edz, remélem, a következő bajnokin bevethető lesz. Ryan Mmaee az idegenbeli meccs előtt is szerepelt a listán, csak az azerbajdzsáni beutazási szabályok miatt nem jöhetett velünk az első mérkőzésre, viszont a második csapatunkban pályára lépett. Kedden ott lesz a kispadon, bízunk benne, hogy segítségünkre lehet. Mats Knoester vasárnap edzett először a csapattal. Samy Mmaee-val hasonló a helyzet, ő külön tréningezett, ám még van 24 óránk, hogy bevethetővé váljanak.

 

Csercseszov a játék minden elemében fejlődést vár a csapattól, azt szeretné, hogy a zöld-fehérek megfelelő ideig tudják fenntartani ugyanazt a szintet.

 

A keddi egy teljesen új mérkőzés lesz, nem szabad abból kiindulni, hogy korábban melyik csapat mennyit birtokolta a labdát. A legfontosabb a győzelem, ebben nem feltétlenül játszik szerepet, hogy kinél hány százalékban lesz a labda. A megfelelő felkészülésre, a taktikára és saját magunkra koncentráltunk az utóbbi napokban, minden eshetőségre fel vagyunk készülve.

 

fogalmazott az orosz szakvezető.

 

Ha nyernek a zöld-fehérek, a BLselejtező negyedik körébe jutnak, ha kiesnek, az Európa-liga rájátszásába. A Ferencváros-Qarabag BL-selejtező visszavágója augusztus 9-én 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában. A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

 

fradi.hu

Megosztás:
Címkék: BL Fradi FTC Qarabag

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.