Nyitókép: dac1904.sk

 

Már szerdán megérkezett Bukarestbe a DAC, ahol csütörtök este, hazai idő szerint 19:30-kor (román idő szerint 20:30-kor) az FCSB ellen lépnek pályára az Európa Konferencia Liga 3. selejtezőkörének visszavágóján.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a bukaresti gárda 1:0-ra győzött a Mol Arénában botrányos szlovén játékvezetés mellett, így a DAC hátrányból kell hogy fordítson a román nemzeti stadionban.

 

EKL: Botrányos játékvezetés, emberhátrányban kapott ki a DAC

 

 hirdetes_810x300  

A szerda esti, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Adrian Guľa és Balogh Norbert állt a kamerák elé.

 

„Nagy kihívás előtt állunk, tudjuk, mi a tét. Még csak a párharc első felvonásán vagyunk túl. Eltökéltség és energia érződik a játékosokon, bízom benne, hogy a lehető legtöbbet megtesszük a siker érdekében. Várjuk a holnap estét, az ellenfelet és a környezetet. Az FCSB-nek egyénileg képzett futballistái vannak, de érzem, hogy van esélyünk a sikerre. Az ellenfél az esélyes, előnyben van, otthon játszik, de a nagy elvárások és a csapatra ható nyomás visszaüthet és a mi előnyünkre válhat”

 

jelentette ki a DAC vezetőedzője.

 

Balogh elmondta, hogy mindannyian nagyon várják a visszavágót.

 

„Ezek azok az összecsapások, amelyekre nem kell külön motiválni a labdarúgókat. Bízom a csapat jellemében és abban, hogy százszázalékos hozzáállással és összpontosítással megküzdünk a továbbjutásért”

 

Az UEFA büntetése értelmében az 50 ezer férőhelyes stadionban nagyjából 40 ezres közönséget várnak a rendezők – ennek oka a keménymag szektorának bezárása.

 

UEFA: 50 ezer eurós és szektorbezárásos büntetést kapott a DAC bukaresti ellenfele Orbán fenyegetése után

 

Összefog a Kárpát-medence magyarsága

 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Székelyföldön is nagy az érdeklődés a ma esti mérkőzés iránt. A DAC buzdításában székely szurkolók is részt vesznek majd a Dunaszerdahelyről csoportosan induló sárga-kék drukkerekkel karöltve.

 

Összefog a Kárpát-medencei magyarság a DAC érdekében a bukaresti Steaua ellen

 

A találkozón ezúttal azerbajdzsáni játékvezető fújja majd a sípot.

 

Az Európa Konferencia Liga 3. előselejtezős FCSB – DAC 1904 párharcának a visszavágója csütörtökön 19:30 órakor kezdődik. A találkozót az RTVS Trojka élőben közvetíti.

 

A győztes a norvég-ír Viking FC-Sligo Rovers továbbjutójával csap össze a play-offban (az első mérkőzést odahaza 5:1-re nyerte a Viking, a visszavágót csütörtökön 20:00 órától rendezik).

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.