Nyitókép: Facebook.com/FC STK Samorín 1914/Kertész Ladislav

 

Április 23-a óta egyetlen bajnoki mérkőzését sem veszítette el Komárom, vasárnap azonban Somorja csapata megszakította a lilák remek sorozatát. Mindenesetre egy remek mérkőzésen maradt ott három pont a DAC farmcsapatánál, mikor a KFC nem a gyengébb, csak a kevésbé hatékony ellenfél volt.

 

Vasárnap délelőtt a somorjai stadionban került sor a Somorja-KFC bajnoki mérkőzésre a szlovák országos másodosztály 6. fordulójában. A komáromiak akkor még a mezőny egyetlen veretlen csapataként léptek pályára, nem titkolt szándékuk pedig a csallóközi rangadó megnyerése volt.

 

Az első félidő ettől függetlenül gól nélkül telt el. Bár a mérkőzés kiegyenlített volt, a somorjaiak tudtak többször veszélyesek lenni Bréda kapuja előtt. Valószínűleg hasonló szellemben folyt volna a találkozó a térfélcsere után is, ha Bayemit nem állítja ki a játékvezető az 53. percben, mikor is gyakorlatilag feleslegesen próbálta hátulról szerelni a somorjai Nagy Pétert. Nagy a földön maradt, a játékvezető pedig piros lapot mutatott Bayeminek.

 

 hirdetes_300x300  

A KFC emberhátrányban is partner maradt, a 65. percben bekövetkező hazai gól után rá tudtak még kapcsolni, több helyzetet is kialakítottak, a somorjai 16-oson belül azonban nem tudtak hatékonyak lenni.

 

A végjátékban pontot menthetett volna a KFC, ha a somorjai kapu előtti egyértelmű kezesést elismeri a játékvezető, sípja azonban néma maradt. A pályán uralkodó indulatokat jól jellemzi, hogy a játékvezető egy piros és 8 sárgalapot mutatott fel 90 perc alatt, ebből 6 lapot a komáromiaknak.

 

Ezzel a vereséggel megszakadt a komáromiak április óta tartó veretlenségi sorozata és a tabella 7. helyére csúsztak vissza négypontos hátrányban a listavezető Puhó mögött.

 

Nincs azonban idő kesergésre, hisz augusztus 24-én a lilák is bekapcsolódnak a Slovnaft Cup versengésébe, az ötödik ligás Nádszeg (Trstice) otthonába utaznak. A találkozót 17 órától rendezik. Ezt követően szombaton hazai pályán fogadják Pozsonyligetfalu csapatát a másodosztály 7. fordulójában.

 

forrás: druhaliga.sk

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!