Nyitókép: körkép.sk

 

Szombaton koraeste Trencsén csapatát fogadja a DAC a MOL Arénában. A múlt heti vereség után mindenképp szeretnének szépíteni a sárga-kékek.

 

„Fontos az edzésfolyamatban nyomon követhető reakció, de nem tapasztaltam valamiféle túlzó kilengéseket. A srácok tisztában vannak a történtekkel és mindent megtesznek, hogy a Trencsén ellen sikeresek legyünk. Minket és a szurkolókat is főleg a meccsen látható reakció érdekel. Bízom benne, hogy  megfelelő választ adunk, és a saját szurkolóink előtt hatalmas vágyat, akaratot és a győzelem iránti eltökéltséget mutatunk”

 

nyilatkozta a klub honlapján Adrian Guľa vezetőedző.

 

Az FCSB elleni Európa Konferencia Liga-búcsú után az elmúlt két hét során a dunaszerdahelyiek áttértek a hétközi mérkőzések nélküli ciklusra.

 hirdetes_400x285  

 

„Eddig nagyon kevés hosszú hetünk volt arra, hogy még alaposabban beépítsünk a játékunkba bizonyos elemeket. A jelenlegi mikrociklus során többet dolgozhattunk a taktikán és az erőnléten, tehát azokon a dolgokon, amelyek a szezon további részében fontosak lesznek.”

 

mondta Guľa.

 

A találkozó érdekessége, hogy a trencséni gárdát az a Marián Zimen vezeti, aki korábban Adrián Guľa asszisztense volt.

 

„A Trencsénnek már jó ideje megvan a saját karakteres játékstílusa. Marián Zimen érkezése új szeleket hozott és biztosan felrázta a csapatot. Érdekes eredményeket értek el az utóbbi időben, de emiatt mi és személy szerint én sem változtatok semmin. A sikerhez vezető kulcs szerintem az eltökéltségünk, a hozzáállásunk és a fejben való felkészültségünk lesz, függetlenül az ellenféltől. Fontos, hogy mindent kiadjunk magunkból és hogy a saját stílusunkban futballozzunk – a védelemben egységesen, a támadósorban pedig aktívan. A célunk egyértelmű, mindent meg akarunk tenni, minőségi teljesítményt szeretnénk nyújtani, feljavulni és a tizenkettedik játékosunk segítségével győzni. Nagyra értékeljük a hangulatot, amelyet a szurkolóink képesek teremteni idehaza, ez pedig még az ellenfél kilététől is nagyobb motivációt jelent. A saját közönségünk előtt lépünk pályára, akik a tizenkettedik játékost jelentik számunkra. Ezért bízunk benne, hogy jó teljesítménnyel és győzelemmel sikerül őket megörvendeztetni”

 

tette hozzá a DAC 47 éves szakvezetője.

 

A trencséniek a DAC egykori vezetőedzője, Peter Hyballa irányításával vágtak neki az új idénynek, aki azonban csak az első két fordulót élte meg a kispadon. A Zsolna elleni hazai 0:0 és a Slovan otthonában elszenvedett 0:4-es vereség után a már említett Marián Zimen váltotta a német mestert. Ez volt ez első és az eddigi egyetlen edzőcsere a Fortuna Liga jelenlegi szezonjában.

 

Bár Zimen egy Szakolca elleni 0:2-es idegenbeli fiaskóval kezdett, a további három fordulóban 7 pontot szerzett a csapat: a Nagymihály elleni 3:1-es és a Liptószentmiklós felett aratott 2:1-es hazai győzelmek közé befért egy rózsahegyi gólnélküli döntetlen is – összegzi a dac1904.sk.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2021.04.17., DAC-Trencsén 2:0, gólszerzők: Ramirez, Divković, 0 néző
2021.05.15., Trencsén-DAC 1:1, gólszerzők: Corryn – Beskorovainyi, 0 néző
2021.08.22., DAC-Trencsén 1:1, gólszerzők: Beskorovainyi – Kadák, 4542 néző
2021.11.27., Trencsén-DAC 0:1, gólszerző: Balić, 0 néző
2022.05.27., DAC-Trencsén 2:1, gólszerzők: Kružliak, Krstović – Azango, 5257 néző

 

A 18 órakor kezdődő találkozót a voyo.markiza.sk közvetíti élőben.

 

dac1904.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Trencsén

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!